Barbra Streisand hyldet i New York

Barbra Streisand fylder 71 år i dag, men allerede mandag aften blev hun fejret i den helt store stil. Divaen modtog Chaplin-prisen ved en stjernespækket fest i New York.

Den prestigefyldte pris, der uddeles af filmsocietetet ved Lincoln-centret, var en anerkendelse af Streisands lange filmkarriere og en lang række venner fra Hollywood var med til at hylde aftenens hovedperson. Blandt gæsterne var Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones, Pierce Brosnan, Blythe Danner, Ben Stiller og Jeremy Irons.

Også USAs tidligere præsident Bill Clinton kastede glans over begivenheden. Han overrakte prisen og præsenterede Streisand med
ordene: »Alle store mennesker rummer drivkraft, men hvis vedkommende også har et massivt talent, en stor hjerne og et endnu større hjerte, så vil du med på turen«.

Robert Redford var forhindret i at deltage, men sendte en videohilsen.
Her fortalte skuespilleren, at han forud for indspilningen af deres kæmpehit »Vore bedste år« fra 1973 var blevet advaret om, at Streisand kunne være særdeles vanskelig, men oplevede noget helt andet. »Hun var medrivende, smuk, omhyggelig og dygtig«, lød Redfords karakteristik.

Chaplin-prisen er tidligere gået til filmkoryfæer som Alfred Hitchcock, Laurence Olivier, Elizabeth Taylor, James Stewart, Tom Hanks og Meryl Streep.

Den to gange Oscar-belønnede sanger og skuespillerinde tager til sommer på sin første Europa-turné i seks år. Streisand indleder sine koncerter i London den 1. juni og besøger derefter byer som Berlin og Amsterdam. Hun tager desuden en afstikker til sin første optræden på israelsk grund nogensinde.

Dagens Gossip