Barca også ydmyget på eget græs af Bayern

En lang aflevering til Robbens venstre fod, et ryk ind i banen af hollænderen, kort aftræk med retning af det lange hjørne, og stilheden sænkede sig over 90.000 tilskuere på Camp Nou, mens bolden lagde sig rette bag Victor Valdes.

Selv Barcelona har sine begrænsninger og kan splittes ad. Et skadesramt hjemmehold kunne ikke vende 4-0 nederlaget fra det første møde med FC Bayern, men måtte nøjes med at hænge på tyskernes tempo i første halvleg.

Straks fra anden omgang var det så slut. Arjen Robbens drøn satte punktum for Barcelonas comeback-drømme, og Olé Olé med tysk accent bredte sig på stadion i takt med hjemmepublikums udvandring, mens Barcelona faldt sammen. Et selvmål fra Piqué og en kasse fra Thomas Müller gjorde affæren endnu mere pinlig med 3-0.

Barcelonas indledningsvise pres på gæsterne havde nerve, men manglede de turbodrevne løb i dybden af Lionel Messi, der forblev på bænken.

FC Bayern pakkede sig ikke, men søgte mål med en insisterende selvtillid. Den tilgang til spillet skyldes ikke kun FC Bayerns klassemandskab.

Æren for finalebilletten må også tilskrives trænerveteranen Jupp Heynckes, der nidkært instruerede sit mandskab i en dissekering af Barcelona i den første semifinale med 4-0, og til kampen i aftes satte FC Bayern op både defensivt og offensivt.

Trænernomaden var som aktiv spiller en respekteret angriber. Som chefstrateg har det knebet med anerkendelsen, og først i det 13. trænerjob i en sky af fyresedler ser det ud til, at Heynckes tager skridtet op til selskabet af Tysklands store trænernavne. En mand af værdighed tog det selvfølgelig personligt, da klubben offentliggjorde, at Pep Guardiola tager over til sommer, og at Heynckes ville lade sig pensionere.

Derfor har han gentagende gange betonet sig egen rolle i forvandlingen af Bayerns hold - ikke mindst indkøbet af 300 millioner indkøbet Javi Martinez.

- Ingen kendte Martinez før han kom. Beckenbauer troede, det var navnet på et spansk kaffemærke, har Heyn- ckes forklaret.

Nu kan Heynckes se frem til rivalopgøret mod Borussia Dortmund i finalen på Wembley velvidende, at han kan skrive sig ind i historiebøgerne, som ham der genrejste FC Bayern og trak sig tilbage med ’The Treble - det tyske mesterskab, pokalturnering og Champions League-triumf.

Dagens Gossip