Barca-træner glad for guld trods CL-flop

FC Barcelona er vant til at nå semifinalen i Champions League. Derfor gjorde det ondt at ryge ud med et samlet 0-7-nederlag til Bayern München i dette års semifinale.

Alligevel mener Barcelonas træner Tito Vilanova, at hans første sæson som cheftræner, har været en succes.

Barcelona vandt i weekenden sin fjerde titel på fem sæsoner i Spanien. Det gjorde holdet lørdag, da Real Madrid satte point til mod Espanyol.

Og catalonierne understregede mesterskabet med en sejr på 2-1 over Atlético Madrid søndag aften.

- Det har været en god sæson. Eneste minus var, at vi ikke klarede os bedre i Champions League-semifinalen, sagde træneren til spanske medier efter sejren søndag.

- I Champions League var vi ikke heldige, og dommerne hjalp os heller ikke.

- Næste sæson bliver det endnu sværere, for det er altså ikke nemt at nå semifinalerne i Champions League syv år i træk.

Tito Vilanova har misset tre måneder af sæsonen fordi han med jævne mellemrum er i New York for at få behandlet sin kræftsygdom. Og han vil gerne indrømme, at den situation ikke har været optimal for holdet.

- Jeg ville selvfølgelig ønske, at jeg havde været mere sammen med spillerne, men dette hold stopper ikke med at motivere sig selv, og det skal vi huske at sætte pris på.

- Vi er med afstand det bedste hold i Spanien. Det skal vi huske, lyder det fra Vilanova.

Et andet problem for FC Barcelona har været skader til Lionel Messi sidst på sæsonen. Så sent som søndag gav det problemer, da han måtte forlade banen, efter at Vilanova havde brugt alle udskiftninger.

Barcelona spillede de sidste 20 minutter med kun 10 mand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip