Barcachef dedikerer mesterskab til kræftramte

FC Barcelona har i løbet af sæsonen været hårdt ramt af både en kræftsyg træner og forsvarsspiller, og søndagens mesterskab er derfor noget helt særligt for den spanske klub.

- Det her er prisen for vores udholdenhed og vores fighterånd, mener FC Barcelonas præsident, Sandro Rosell, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Det er en meget speciel triumf på grund af alle de ting, som er sket ... Tito og Abidal er for mig de to vigtigste personer. De burde have deres navne indgraveret i trofæet, siger Rosell.

Barcelonas cheftræner, Tito Vilanova, missede to måneder af sæsonen for at blive behandlet i New York for kræft i halsen, og ansvaret blev midlertidigt overladt til assistenttræner Jordi Roura.

På et tidspunkt var det usikkert, om Vilanova nogensinde ville vende tilbage til jobbet. Men han kæmpede sig tilbage, og klubben har allerede bekræftet, at han fortsætter som cheftræner til næste sæson.

Også franskmanden Eric Abidal har lidt af den farlige sygdom gennem længere tid. I foråret 2011 fik han konstateret kræft i leveren, og han røg på operationsbordet for at få opereret en svulst ud af kroppen.

På nærmest mirakuløs vis kom han tilbage i samme forår. Abidal spillede Champions League-finalen mod Manchester United og fik æren af som den første at løfte pokalen, da catalonierne snuppede trofæet.

Men i marts 2012 kom det frem, at Abidal skulle have en ny lever, da den tidligere operation ikke havde løst alle problemer. Abidals fætter valgte at stille op som donor, og spilleren fik en transplantation den 10. april.

I foråret fik Abidal comeback for Barcelona efter længere tids genoptræning.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip