Barcelona afviser skattesnyd i Neymar-handel

FC Barcelona afviser, at storklubben skulle have forsøgt at snyde de spanske skattemyndigheder i forbindelse med sidste års køb af den brasilianske stjerneangriber Neymar.

Torsdag valgte en dommer i Madrid at starte en sag mod Barcelona, efter at Neymars far og agent, Neymar da Silva Santas, i januar indrømmede, at han havde modtaget 40 millioner euro svarende til næsten 300 millioner kroner fra de spanske mestre.

Beløbet skulle være givet i provision for at få den ombejlede søn til at underskrive kontrakten med Barcelona.

- Vi vil forsvare vores interesser. Vi er meget sikre på, at vi har handlet korrekt, siger klubbens nytiltrådte præsident Josep Maria Bartomeu til tv-stationen TVE.

- Vi hører til blandt de klubber, der betaler vores gæld til skattemyndighederne, og på den måde mener jeg, at Barcelona er en eksemplarisk klub, fortsætter Bartomeu med henvisning til andre spanske klubber, der skylder skattevæsnet penge.

Barcelona oplyste i første omgang, at man betalte 57,1 millioner euro (426 mio. kroner) for købet af Neymar.

Senere har klubben korrigeret det beløb og fortalt, at man rent faktisk har betalt 86,2 millioner euro (643 mio. kroner) for den tidligere Santos-spiller. Det nye beløb skulle blandt andet dække en donation til Neymars egen fond.

Madrid-dommeren Pablo Ruz har bedt om at få udleveret alle skattepapirer i sagen. Samtidig har han beordret Neymars far til at udlevere alle kontrakter og dokumenter i forbindelse med handlen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip