Barcelona betaler 101 millioner i Neymar-sag

Storklubben FC Barcelona har betalt et beløb svarende til 101,4 millioner i efterskat i forbindelse med den verserende Neymar-sag, hvor klubben er sigtet for skattesvig i forbindelse med købet af den brasilianske stjernespiller.

Det oplyser klubben i en meddelelse på sin hjemmeside mandag.

Torsdag valgte en dommer i Madrid at starte en sag mod Barcelona, efter at Neymars far og agent, Neymar da Silva Santas, i januar indrømmede, at han havde modtaget 40 millioner euro svarende til næsten 300 millioner kroner fra de spanske mestre.

Barcelona har gennem hele forløbet bedyret sin uskyld, og det fastholder klubben i meddelelsen mandag. Alligevel har klubben betalt det ekstra beløb i skat.

For en måned siden valgte Barcelonas præsident, Sandro Rosell, at træde tilbage på grund af sagen. Han ville undgå, at sagen skulle påvirke klubbens image negativt.

Barcelona oplyste i første omgang, at man betalte 57,1 millioner euro (426 mio. kroner) for købet af Neymar.

Senere har klubben korrigeret det beløb og fortalt, at man rent faktisk har betalt 86,2 millioner euro (643 mio. kroner) for den tidligere Santos-spiller. Det nye beløb skulle blandt andet dække en donation til Neymars egen fond.

Madrid-dommeren Pablo Ruz har bedt om at få udleveret alle skattepapirer i sagen. Samtidig har han beordret Neymars far til at udlevere alle kontrakter og dokumenter i forbindelse med handlen.

/ritzau/

Dagens Gossip