Barcelona er meget tæt på spansk mesterskab efter sejr

08/05/2016

Alt taler for, at FC Barcelona genvinder det spanske mesterskab i fodbold.

Søndag ryddede Lionel Messi og co. den næstsidste forhindring af vejen, da lokalrivalen Espanyol blev banket 5-0 på Camp Nou.

Resultatet betyder, at Barcelona har et forspring på et point til Real Madrid før sidste runde, mens Atlético Madrid er yderligere to point efter.

Sidstnævnte dummede sig ved at tabe 1-2 ude til Levante, og Atlético Madrid er nu ude af mesterskabskampen.

Lionel Messi indledte Barcelona-målscoringen i kampen mod Espanyol, da han efter otte minutter scorede direkte på frispark.

Tidligt i anden halvleg lagde den lille argentiner bolden frem til Luis Suarez, der scorede til 2-0.

Senere i anden halvleg headede Luis Suarez Barcelona foran 3-0, så han nåede op på 37 ligamål i sæsonen.

Dermed får Real Madrids Cristiano Ronaldo med 33 mål meget svært ved at indhente Suarez som ligaens topscorer.

De seneste seks sæsoner har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo hver tre gange vundet titlen som ligaens topscorer.

Senere scorede Rafinha til 4-0 efter et gigantisk drop af Espanyol-målmand Pau Lopez Sabata, og Neymar afsluttede målfesten efter et oplæg fra Luis Suarez.

Cristiano Ronaldo scorede to gange, da Real Madrid med en sejr på 3-2 hjemme over Valencia spillede sig op på andenpladsen.

Atlético Madrid dummede sig ude mod allerede nedrykkede Levante, der vandt 2-1.

Stillingen før sidste runde er den, at Barcelona har 88 point, Real Madrid har 87 point, mens Atlético Madrid har 85 point.

I sidste runde skal Barcelona spille ude mod Granada, mens Real Madrid er på udebane mod Deportivo La Coruña.