Barcelona forsøger igen at få afblæst transferforbud

De forsvarende spanske mestre fra FC Barcelona er hårdt ramt af skader. Senest gik det ud over brasilianeren Rafinha, som rev korsbåndet over i Champions League-kampen ude mod AS Roma i sidste uge.

Derfor vil klubben gøre alt for at kunne benytte sig af enten Aleix Vidal eller Arda Turan, som klubben købte i sommerens transfervindue, selvom klubben først kan registrere nye spillere igen i januar, når klubbens transferkarantæne er udløbet.

Det siger klubbens cheftræner, Luis Enrique, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den catalanske storklub er ellers tildelt en transferkarantæne, da klubben har forbrudt sig mod Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) regler ved at skrive kontrakter med spillere under 16 år.

Nu håber klubben at kunne udnytte et smuthul i de spanske fodboldregler, som tillader klubberne at registrere nye spillere i det tilfælde, at en anden spiller i truppen bliver ramt af en skade, som holder vedkommende ude i fem måneder eller mere.

Det krav opfylder 22-årige Rafinha, som ventes ude i mere end seks måneder.

- Vi ved, at klubben altid vil kigge på den bedste løsning og alle muligheder, som vil kunne hjælpe os, siger Luis Enrique tirsdag.

Fifa har bekræftet, at forbundet er blevet kontaktet af Barcelona og det spanske fodboldforbund (RFEF) vedrørende sagen.

- Vi kan bekræfte, at vi er blevet kontaktet af klubben og RFEF. Da sagen lige nu undersøges, kan vi ikke kommentere yderligere, udtaler en Fifa-talsmand til AFP.

Hvis ikke Barcelona får medhold i sagen, må både Aleix Vidal og Arda Turan vente til januar med at få debut for de spanske mestre.

/ritzau/

Dagens Gossip