Barcelona fuldender hattrick med Champions League-triumf

07/06/2015

For femte gang i historien kan FC Barcelona bryste sig at have vundet Europas fineste klubturnering. Lørdag aften leverede den catalonske storklub en seværdig Champions League-finale og vandt 3-1 over italienske Juventus.

En underholdende, tempofyldt og velspillet finale fandt sin vinder på Luis Suarez og Neymars scoringer efter pausen. Dermed følger Barcelona op på triumferne i 1992, 2006, 2009 og 2011.

Samtidig var finalen kulminationen og afrundingen på en fabelagtig sæson for Barcelona. Klubben vandt mesterskabet og pokalturneringen i Spanien og fuldendte hattricket i Berlin.

Det kunne man intet indvende imod. Barcelona dominerede det meste af kampen med til tider sprudlende spil. Men Juventus havde stor ære af kampen og var i en periode af anden halvleg det bedste hold.

Men Barcelonas frygtede angrebstrio blev igen udslagsgivende. Uruguayeren Luiz Suarez var manden bag målet til 2-1 midt i anden halvleg. Neymar cementerede i kampens overtid.

Til at begynde med så kampen ud til at skulle finde sin afgørelse langt tidligere. Barcelona fik nemlig den bedst tænkelige start på kampen. Blot tre minutter var spillet, da holdet leverede et af de angreb, som næsten kun Barcelona kan diske op med.

Efter en række førstegangsafleveringer langs med jorden fik Andrés Iniesta bolden i straffesparksfeltet. I det helt rette moment afleverede han til Ivan Rakitic, der sendte bolden ind bag Juventus-målmanden Gianluigi Buffon.

Det stillede de sig ikke tilfredse med, Barcelona-spillerne. De jagtede målet til 2-0, der nærmest kunne punktere spændingen, inden kampen for alvor var i gang. Og det var tæt på.

I et par situationer måtte Buffon vise, hvorfor han i hele dette århundrede er blevet regnet blandt klodens bedste målvogtere. Daniel Alves var formentlig mentalt klar til at juble, men han måtte se Buffon redde mesterligt.

Juventus var mere sjældne gæster i den anden ende. Men dog ikke uden muligheder. Forsøgene var dog lidt længere udefra, og de manglede det sidste for at kunne overliste Marc-André Ter Stegen i målet.

Det ændrede sig efter pausen. For nok var Barcelonas Luis Suarez første mand til at have et nærgående forsøg efter et fremragende angreb. Men Juventus åd sig stille og roligt ind i kampen og fik bonus på sin første store chance efter 10 minutter.

Carlos Tévez afsluttede hårdt presset fra omkring straffesparkpletten, og på riposten fra Ter Stegen stod Alvaro Morata klar til at sparke udligningen ind.

1-1-målet var startskuddet til en fremragende Juventus-periode, hvor italienerne troede på overraskelsen. Tevez havde et langskud, der strøg lige over, og kort efter følte franske Paul Pogba sig snydt for et straffespark. Måske med rette.

Juventus-spillerne var knap nok færdige med at brokke dig over det udeblevne straffespark, da Lionel Messi i stedet tog momentum tilbage til Barcelona.

Argentineren afsluttede fra kanten af feltet, Buffon halvklarede, og Suarez satte klinisk riposten ind til 2-1.

Kort efter troede Neymar, han havde cementeret sejren til 3-1, men hans hovedstødsmål blev annulleret, fordi bolden strejfede hans hånd på vej ind i målet.

Juventus fik flyttet spillet frem og satsede alt i slutfasen. Det udnyttede Barcelona til at slå kontra i fem minutters overtid. Bolden endte hos Neymar, der scorede fladt. Og så kunne jublen bryde løs i den tyske hovedstad.