Barcelona generobrer førstepladsen i Spanien

27/01/2014

Barcelona rykkede søndag aften igen op på førstepladsen i den spanske La Liga, efter at først Real Madrid og siden Atlético Madrid havde haft den til låns i weekenden.

Hjemme på Camp Nou havde Barcelona ingen problemer med at besejre Malaga med 3-0.

Hjemmeholdet lagde fra land i vanlig stil og sad tungt på boldbesiddelsen, men det kneb med at komme frem til de afgørende chancer.

Men fem minutter før pausen slog Xavi et hjørnespark ind fra højre, og efter en hovedstødsduel faldt bolden ned for fødderne af en helt fri Gerard Pique, der køligt sparkede bolden i nettet.

Det var anden uge i træk, at Pique scorede efter et hjørnespark.

Kort inde i anden halvleg var Malaga tæt på at udligne, da venstreback Vitorino Antunes sendte et fladt indlæg ind i Barcelona-feltet. Mellem to helt frie Malaga-spillere kom Jordi Alba flyvende og fik sendt bolden væk.

Efter 53 minutter var Pique tæt på at blive dobbelt målscorer efter endnu et Barca-hjørnespark. Forsvarsspillerens hovedstødsafslutning ramte dog stolpen.

Minuttet efter lykkedes det så Barcelona at komme på 2-0. Pedro modtog en aflevering fra Lionel Messi på kanten af feltet, og den spanske angriber tog et træk ind i banen, før han køligt udplacerede Willy i Malaga-målet.

Alexis Sánchez kunne efter en times spil let skubbe 3-0-scoringen ind over stregen.

På trods af adskillige chancer til værterne blev det ikke til flere scoringer i kampen.

Barcelona rykker igen op på førstepladsen, men det er kun i kraft af bedre målscore end Atlético Madrid. Begge hold har 54 point, mens Real Madrid har 53.

Malaga på 16.-pladsen har nu kun to point ned til nedrykningsstregen.