Barcelona henter kneben sejr over bundhold på solskinsø

20/02/2016

En rejse på over 2000 kilometer. Det måtte FC Barcelonas spillere ud på, før de kunne tage hjem med den ottende sejr i træk i den spanske Primera Division i fodbold.

De regerende mestre vandt lørdag 2-1, da holdet var et smut på solbeskinnede Gran Canaria for at møde Las Palmas, der er tredjesidst i den spanske liga.

Hjemmeholdet sluttede stærkt af og kunne med lidt held have udlignet, da Barcelona-spillerne slap gaspedalen og måske kom til at tænke lidt for meget på Champions League-ottendedelsfinalen ude mod Arsenal på tirsdag.

Tilskuerne blev vidne til et underholdende opgør, hvor ikke mindst Luis Suarez brændte nogle gevaldigt store chancer.

Topscoreren i Primera Division kom dog også på scoringstavlen en enkelt gang, og Luis Suarez er nu oppe på 25 ligamål i denne sæson.

Ganske imponerende, og det samme er Barcelonas pointhøst på 63 point for 25 kampe.

Klubben har et forspring på henholdsvis ni og ti point ned til Atlético Madrid og Real Madrid, der dog begge har spillet en kamp færre.

Luis Suarez indledte målscoringen i kampens sjette minut, da han flot omsatte et veltimet indlæg fra Jordi Alba, der var drønet med frem i venstre side.

Få minutter senere udlignede Las Palmas til 1-1, da Willian José udnyttede en smuk aflevering fra holdkammeraten Jonathan Viera.

Fem minutter før pausen kom Barcelona igen foran med det, der skulle vise sig at blive kampens sidste mål.

Luis Suarez arbejdede godt i højre side, og efter at Lionel Messi havde skudt på mål, udnyttede Neymar returbolden til at score til 2-1.

Det må betegnes som et lille mirakel, at ingen af holdene fik scoret i anden halvleg, for begge hold havde store chancer.

Las Palmas sluttede godt af, og syv minutter før tid var hjemmeholdets indskiftede Sergio Araujo meget tæt på at udligne, men hans afslutning strøg lige forbi Claudio Bravos mål.

Søndag spiller Real Madrid ude mod Malaga, mens Atlético Madrid tager imod Villarreal.