Barcelona jagter rekordindtjening

Skrevet af admin

12/12/2015

Dagens topnyheder

FC Barcelona kan virke skræmmende at hamle op med for verdens øvrige klubber, når det kører for holdet og Lionel Messi og co. folder sig ud.

Nu vil Barcelona også lægge afstand til verdens øvrige klubber økonomisk ved at blive den første klub, der lander en årlig indtjening på en milliard euro (cirka 7,5 milliarder kroner.).

- Vi vil være den første klub, som når en milliard euro i indtjening. Vores rivaler er Premier League. Det er ikke en specifik klub. Det er styrken i Premier League i sig selv, sagde Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, fredag i et interview med Financial Times ifølge AFP.

Barcelona forventer at præsentere en indtjening på cirka 4,5 milliarder kroner i år, men målet er at udbygge indtjeningen til rekordbeløbet i 2021.

En opgørelse fra Deloitte viste, at Real Madrid og Manchester United havde den største indtjening i 2014, hvor Real Madrid præsterede tæt på 4,1 milliard kroner, mens United landede tæt på 3,9 milliarder kroner.

Ifølge Barcelona-præsidenten, så skal målet opnås ved at udbygge forretningerne i udlandet samt ved en større renovering af hjemmebanen Camp Nou.

Barcelona er ejet af klubbens 145.000 medlemmer, og man ønsker i fremtiden at åbne sit eget universitet og også gå ind i kvindesport med større volumen.

Hos Barcelona er man dog opmærksom på konkurrencen fra de pengestærke klubber i Premier League, hvor tv-pengene er tårnhøje. Her bliver unge Barcelona-talenter ofte lokket til at skifte til en engelsk klub.

- De 16-årige får hele tiden tilbud fra Premier League, som er meget tillokkende, og hvert år, er der spillere, der tager afsted, siger Bartomeu.

/ritzau/