Barcelona klarer sig trods tidlig chok-scoring

07/12/2013

FC Barcelonas spillere og fans kan glæde sig over, at de er så godt som sikre på avancement til næste runde i den spanske pokalturnering Copa del Rey.

Fredag aften vandt Barcelona 4-1 ude over Cartagena fra den tredjebedste spanske fodboldrække.

Barcelonaspillerne havde brug for at hente lidt selvtillid efter to nederlag i træk, sæsonens første i ligaen og i Champions League.

Formentlig udelukkende af den grund, brugte træner Gerardo Martino alle de bedste spillere, han havde til rådighed, trods udsigt til ringe modstand.

Og så kom chokket efter 16 minutter, hvor Cartagenas angriber Fernando scorede bag José Manuel Pinto.

Barcelona mangler stadig skadede spillere som Lionel Messi, Xavi og Andrés Iniesta, og skulle faktisk bruge en del chancer før Pedro fik udlignet via en god aflevering fra Cesc Fabregas.

Fabregas scorede selv med en fin detalje til 2-1 kort før pausen, og så skulle Barca-spillerne igen bruge et ocean af chancer før Pedro og den indskiftede teenager Jean Marie Dongou scorede til 3-1 og 4-1 henholdsvis 14 minutter før tid og i kampens allersidste minut.

Kritikere i spansk fodbold beklager sig over, at systemet i pokalturneringen gør det svært for lavere rangerende klubber at skabe overraskelser, fordi den altid afgøres over to kampe, og den højest rangerende klub har hjemmebane til sidst.

Med fredagens resultat ligner det også en formalitet, at FC Barcelona spiller sig videre, når returkampene spilles i ugen op til jul.