Barcelona nærmer sig førstepladsen i Spanien

08/02/2015

FC Barcelona halede denne weekend tre point ind på topholdet fra Real Madrid i den bedste spanske fodboldrække.

Lionel Messi og holdkammeraterne udnyttede søndag, at førerholdet dagen forinden blev besejret med 0-4 af Atlético Madrid, da catalonierne på udebane vandt med 5-2 over Athletic Bilbao.

Messi indtog som så ofte før hovedrollen, da han var indblandet i fire af gæsternes scoringer.

Efter et kvarter blev argentinerens frispark rettet så tilpas meget af i hjemmeholdets forsvarsmur, at bolden fuldstændig snød Bilbaos målmand Gorka Irazoz.

10 minutter senere lagde Messi op til Luis Suarez, der fra kanten af straffesparksfeltet trykkede bolden i mål til 2-0.

Hjemmeholdet fik efter pausen reduceret til både 1-2 og senere 2-4, uden at det for alvor blev spændende.

Bare tre minutter efter Bilbaos første reducering var Lionel Messi nemlig på spil igen, og hans afslutning blev rettet i mål til 3-1 af en modspiller.

Stort set med det samme lagde kampens hovedperson op til Neymar, der øgede til 4-1.

Et kvarter før slutfløjt fik Bilbao udvist Xabier Etxeita, så værterne måtte spille kampen til ende med 10 spillere på banen.

I slutfasen cementerede Pedro den sikre sejr med scoringen til 5-2.

Real Madrid topper Primera Division med 54 point, mens Barcelona følger lige efter med 53. De forsvarende mestre fra Atlético Madrid har 50 point.

Der resterer 16 spillerunder i den spanske liga.