Barcelona slentrer sig til sejr over Bate Borisov

04/11/2015

Lionel Messi er stadig ude med en skade i Barcelona, men det giver blot mere plads at boltre sig på for Neymar og Luis Suarez.

Onsdag sørgede de to profiler for en Barcelona-sejr på 3-0 over Bate Borisov i Champions Leagues gruppe E, da Neymar scorede to gange, mens Suarez lavede et enkelt mål.

Barcelona topper dermed gruppen med ti point, men da Roma vandt 3-2 over Bayer Leverkusen i Rom, er Barcelona endnu ikke videre fra gruppen, selv om det unægtelig ligner et videre avancement.

Barcelona vandt det modsatte opgør i Hviderusland med 2-0, og næppe mange så inden kampen, at Barcelona skulle få de store problemer med at køre tre point hjem.

Andrés Iniesta var tilbage efter at have været ude en måned med en skade. Efter 20 minutter kom der dog atter knas på skadekontoen i Barcelona, da Ivan Rakitic måtte lade sig udskifte med en skade, og ind kom Munir El Haddadi.

Barcelona spillede, som havde de stor tålmodighed vel vidende, at der nok skulle komme scoringer, men der skulle et straffespark til.

Efter 28 minutter hev gæsternes Filip Mladenovic fat i en modspiller i feltet, og dommeren pegede på straffesparkspletten.

Neymar gik køligt til bolden og sparkede den ind midt i målet. Det var Neymars første Champions League-scoring i dette gruppespil, og Sergey Chernik i Borisovs mål var uden chance.

I halvlegens døende sekunder svang Neymar nakken og bankede et hovedstød af sted, som var tæt på, men Barcelona traskede til pausen foran med et enkelt mål, uden at være presset af andet end store forventninger.

Luis Suarez var tæt på fem minutter efter pausen, og ti minutter senere hamrede Suarez så bolden i mål med tåen til 2-0, mens Neymar senere var tæt på med en flad afslutning, der krøb forbi mål.

Otte minutter før tid fandt Suarez så Neymar i højt tempo, og brasilianeren lukkede den lukkede målfest med sin anden scoring.

Roma tog hjemme imod Bayer Leverkusen i gruppens andet opgør og lagde ud med fuld fart. Efter blot to minutter sørgede Mohamed Salah for en 1-0-føring, og efter en halv time øgede Edin Dzeko til 2-0.

Admir Mehmedi og Javier Hernandez fik dog udlignet på fem minutter, hvilket ville have sendt Barcelona videre, men den fest spolerede Romas Miralem Pjanic, da han sikrede 3-2-sejren på et straffespark ti minutter før tid.