Barcelona snubler i meget sjældent hjemmebanenederlag

01/02/2014

Der plejer at være garanti for sejr, når FC Barcelona har gæster på Camp Nou i den spanske Primera Division.

Men lørdag tabte mestrene for første gang i næsten to år på hjemmebane, da holdet tabte 2-3 til Valencia.

Siden 21. april 2012, hvor Barca tabte til Real Madrid, har holdet ikke tabt på eget græs, og kun et enkelt hold har formået at få point med derfra siden dengang.

Det var også Real Madrid, der fik uafgjort 2-2 i oktober samme år.

Men den flotte serie er altså væk nu, efter at Valencia udnyttede, at Barcelona-forsvaret spillede alt for nonchalant i eftermiddagskampen.

Hjemmeholdet kom ellers planmæssigt foran ved Alexis Sánchez, men i minutterne før pausen gik det galt.

Først udlignede Pablo Piattim og kort efter bragte Daniel Parejo gæsterne foran til pauseføring 2-1.

Lionel Messi har haft svært ved at leve op til sit tidligere niveau efter den muskelskade, der spolerede det meste af november og december måned, og målnæsen har heller ikke været der.

Inden opgøret mod Valencia havde han ikke scoret i ligaen i de seneste otte optrædener for sin klub, og derfor var det dobbelt forløsning, da han udlignede på straffespark 10 minutter inde i anden halvleg.

Men Francisco Alcacer slog hurtigt kontra og bragte gæsterne foran endnu engang, og da Jordi Alba godt 10 minutter før tid fik sit andet gule kort, så det svært ud for Barcelona.

Lionel Messi havde en kæmpechance kort før tid, men symptomatisk for hans og holdets indsats i kampen gik bolden lige forbi stolpen.

Barcelona lå inden runden a point med Atlético Madrid og kun ét point efter Real Madrid. Derfor risikerer holdet at ryge helt ned på tredjepladsen efter denne runde.

Begge de øvrige tophold spiller først søndag.