Barcelona ydmyger Real Madrid 4-0 i Messis comeback

21/11/2015

Barcelona stormer mod en gentagelse af sidste sæsons mesterskab.

På ydmygende vis vandt Barcelona sæsonens første udgave af El Clasico med 4-0 på udebane over Real Madrid.

Dermed har Barcelona seks point mere end rivalerne, lige som holdet formentlig er sikre på at være bedst indbyrdes i tilfælde af pointlighed ved sæsonens afslutning.

Barcelona var simpelthen overlegne kampen igennem. Med større skarphed kunne gæsterne godt have vundet med yderligere et par mål.

Før kampen havde der været stort fokus på, om Lionel Messi ville få comeback efter en skadepause, der har holdt ham ude siden slutningen af september. Argentineren begyndte kampen på bænken, før han kom ind efter 54 minutters spil.

Messi virkede en smule rusten og gjorde ikke stort væsen af sig.

Barcelona indledte kampen i noget mere forsigtig stil, end holdet har for vane, og det gav bonus efter ti minutter.

På få sekunder flyttede Barcelona bolden hurtigt opad banen og splittede Real Madrids organisationen ad, så Luis Suarez blev spillet frem til en friløber. Sådan en mulighed misbruger Suarez sjældent, og det blev da heller ikke tilfældet denne gang.

Med et hårdt ydersidespark hamrede han bolden i det lange målhjørne.

Det var samtidig 18. gang i træk, at Barcelonas målscorer enten hed Luis Suarez eller Neymar.

Det skulle også blive til mål nummer 19 i træk for de to fodboldgenier.

Andres Iniesta vippede elegant bolden hen til Neymar syv minutter før pausen. Fra en position fra venstre side af feltet sendte Neymar ikke den bedste afslutning af sted, men Keylor Navas i Real Madrids mål formåede ikke at blokere afslutningen.

I anden halvleg var rollerne byttet om, da Barcelona legede sig igennem til 3-0-scoringen otte minutter inde i anden halvleg. Iniesta spillede bande med Neymars hæl, før spanieren hamrede bolden utageligt i målhjørnet. Et opspil af en sjældent set karat.

Real Madrid var ellers indledt anden halvleg bedst, og træner Rafael Benitez virkede til at have banket energi og vilje ind i sine spillere. Det hjalp dog kun kortvarigt, for de positive Real Madrid-momenter forsvandt efter 3-0-målet, hvor holdet opgav at lave returløb.

Efter en lang række chancer lykkedes det Barcelona at score til 4-0, da Luis Suarez blev spillet fri. Uruguayaneren ventede og ventede, før målmand Navas satte sig ned, og Suarez sparkede bolden i mål.

Real Madrids fans anerkendte ydmygelsen, da Andres Iniesta kort efter blev skiftet ud til klapsalver, mens udvandringen så småt begyndte.

Derfor gik flere af tilskuerne også glip af en frustreret Iscos røde kort, som han fik i kampens slutminutter for et groft frispark.