Barcelonas gyldne trio dukker velspillende Arsenal

16/03/2016

Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi.

Det er en trio, som er på vej til at skaffe FC Barcelona mere sølvtøj, og onsdag aften leverede de et mål hver, da Barcelona på hjemmebane slog Arsenal med 3-1 og dermed spillede sig i kvartfinalen i Champions League.

De spanske mestre vandt samlet med 5-1.

Trods de svære odds fra start efter 0-2 på hjemmebane gik Arsenal til opgaven med stort mod og pressede Barcelona højt oppe på hjemmeholdets banehalvdel.

Det havde englænderne stor succes med i det første kvarter, hvor Arsenal kom frem til et par skudchancer fra distancen, mens Barcelona ikke rigtigt kunne få gang i offensiven.

Men Barcelonas fronttrio er farlig, og det fik Arsenal at føle to gange inden for kort tid.

Efter 16 minutter fandt Neymar Lionel Messi med en flot aflevering over forsvaret, Messi tæmmede flot bolden, men David Ospina præsterede en fantastisk redning i Arsenal-målet.

Bare to minutter senere var den dog gal igen, og denne gang kunne Ospina ikke stille noget op.

Angrebstrioens sidste brik, Luis Suarez, spillede Neymar fri feltet, og brasilianeren lagde køligt bolden forbi Ospina ved nærmeste stolpe til 1-0.

Selv om Arsenal fortsat skulle lave tre mål for at komme videre, var det som om, at Barcelonas scoring drænede Arsene Wengers mandskab lidt for selvtillid i en periode, hvor Barcelona skabte et par chancer for at fordoble føringen.

Arsenal kom dog godt igen og var flere gange tæt på at udligne i det sidste kvarter af første halvleg, men det forblev 1-0.

Det var dog tydeligt, at Arsenal så muligheder for at ryste Barcelona, og fem minutter inde i anden halvleg kom den udligning, som gav kampen fornyet spænding.

Alexis Sánchez lagde bolden til rette for Mohamed Elneny, som fra kanten af feltet bankede bolden op i målhjørnet til 1-1.

Barcelona var i flere situationer på hælene, som man ikke har set længe, men kvalitet fornægter sig ikke, og trods flot Arsenal-spil sendte Luis Suarez en spand kold vand i hovedet på gæsterne med 25 minutter igen.

Han smadrede en utrolig helflugter op i krydset, og så virkede det afgjort.

Arsenal havde en stor chance med ti minutter igen, som Marc-André ter Stegen klarede flot, og i stedet lukkede Lionel Messi festen med et flot lob til 3-1.

Der trækkes lod til kvartfinalerne fredag.