Barcelonas præsident går af efter fusk med Neymar-handel

FC Barcelonas køb af den brasilianske stjernespiller Neymar er efter alt at dømme ikke foregået i overensstemmelse med loven, og derfor har klubbens præsident, Sandro Rosell, nu set sig nødsaget til at gå af.

Det siger han på et pressemøde efter et bestyrelsesmøde i den catalanske storklub.

Presset er steget på 49-årige Rosell, efter at en spansk dommer onsdag gik med til at undersøge de anklager, der er rejst mod Rosell af en af klubben egne medlemmer, Jordi Cases.

- Der har været trusler og anklager, som får dig til at overveje din position - herunder anklager om misbrug af midler og retssagen. Jeg har altid holdt fast i, at vi handlede korrekt i forbindelse med Neymar-handlen, siger Rosell.

- Jeg vil ikke have, at et uberettiget angreb skal påvirke klubbens image negativt, og derfor mener jeg, at min tid i klubben er kommet til sin ende, siger han.

Anklagen mod Rosell går på, at han, uden at oplyse klubbens andre medlemmer om det, skal have betalt 40 millioner euro til et firma ejet af Neymar og den 21-årige stjernespillers far.

Rosell har insisteret på, at den unge brasilianer kostede klubben 57,1 millioner euro, men præsidenten har afvist at fortælle, hvor meget de enkelte parter i handlen er blevet betalt.

Ifølge Goal.com skal 17,1 millioner euro være gået til Neymars tidligere arbejdsgiver, brasilianske Santos, mens de resterende penge skulle være gået til andre parter involveret handlen.

Den spanske supermarkedskæde DIS siger imidlertid, at den aldrig har modtaget sin del, og efterfølgende har Barcelona indrømmet, at de 40 millioner euro er gået til firmaet N&N, som altså har Neymar og hans far som ejere.

Rosell har hele tiden insisteret på, at hverken han eller Barcelona har noget at skjule, men catalonierne har ifølge dommeren Pablo Ruz endnu ikke til fulde været i stand til at forklare de spanske anklagere forholdene omkring handlen.

Vicepræsident Josep Maria Bartomeu vil overtage tjansen fra Rosell, ind til bestyrelsens mandat udløber i 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip