Baresso invaderer det jyske Merrild-land

Første skridt er åbningen af en kaffebar i Vejle, og hvis den klarer sig godt, har Baresso allerede kig på andre byer. Det skriver Børsen fredag.

Dermed bevæger Baresso sig ind på klassisk Merrild-territorium. Baggrunden er et ændret forhold til kaffe blandt danskerne, der åbner markedet op også uden for de store byer, vurderer Kenneth Luciani, der er daglig leder og storaktionær i Baresso.

»VI er vokset kop for kop, og i dag åbner vi kaffebarer i byer og kvarterer, som vi ikke havde drømt om for få år siden. Det har længe været opfattet som et storbyfænomen at gå ud og drikke kvalitetskaffe eller tage en kop med på farten. Sådan er det ikke mere," siger Kenneth Luciani til Børsen.

Samlet vurderer han, at der er plads til 70 Baresso-forretninger i Danmark. I dag er der 40, hvoraf de 13 drives af franchisetagere.

I det seneste regnskabsår havde Baresso en bruttofortjeneste på 112 millioner kroner og en stigende omsætning. Kenneth Luciano mærker dog konkurrencen fra andre kaffekæder, der udspringer af særligt København og Århus, fra selvstændige kaffebarer, men også fra tankstationer, McDonald's, 7-Eleven.

Baresso blev grundlagt i 1999 og åbnede den første kaffebar i 2000.

Dagens Gossip