Barfoed drømmer Konservatives storhedstid

Konservative har ligget mellem tre og fire procents vælgertilslutning i talrige meningsmålinger det seneste år, men det får ikke partiets formand, Lars Barfoed, til at miste troen på det konservative projekt.

Han blev som ventet genvalgt til formand på lørdagens landsråd, og optimismen er stor, for han mener, at partiets "naturlige leje" ligger langt højere.

- Jeg har før sagt, at jeg mener, vi skal have en langt højere tilslutning, end vi har i dag. Vi har før været oppe over 15 procent, og det bør vi ad åre kunne komme op på igen, men det er jo en meget langsigtet proces, siger Lars Barfoed.

Partiet fik 4,9 procent af stemmerne ved valget til Folketinget i 2011. Men siden er det gået tilbage.

I den seneste måling fra Voxmeter står Konservative til 3,8 procent, uden at der ses tegn på egentlig fremgang.

- Jeg håber snart, at vi kan se fremgang i meningsmålingerne. Men jeg kan bare konstatere, det viser historien jo også, at er man først nede i det der hængedynd, så er det meget svært at komme ud af.

- Men jeg har også set, at når man så har sluppet det der hængedynd, så stiger man meget hurtigt igen. Det går hurtigt op og ned for partier. Og vi gør, hvad vi kan, siger han.

Han frygter ikke, at partiets dårlige landsmålinger skal få negativ indflydelse på efterårets kommunalvalg. Tværtimod håber han, at et godt kommunalvalget kan være med til at løfte partiet over hele linjen.

- Først og fremmest betyder det noget, fordi det i sig selv har stor værdi, at der sidder mange konservative politikere i vores regioner og kommunalbestyrelser, men også for partiet som sådan vil det være et godt rygstød, hvis vi får et godt valg, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

Dagens Gossip