Barfoed er klar til at blokere energiaftale

Skrevet af admin

27/06/2014

Dagens topnyheder

De Konservative er parat til at blokere for ændringer af energiaftalen og derfor for dele af den kommende vækstpakke.

Det har partiets formand, Lars Barfoed, gentaget overfor finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R) på et afgørende møde fredag eftermiddag.

Parterne havde sat hinanden stævne for at forhandle om rammerne for en kommende vækstaftale - en aftale, som allerede er klappet af med et flertal i Folketinget, men som Konservative kan blokere for dele af, fordi partiet er med i energiforliget fra 2012.

- Vi kommer ikke til at medvirke til at hæve bundskatten, sagde han til pressen på vej ind til mødet.

De øvrige partier i det brede energiforlig fra 2012 er ellers enige om at lade en stigning i bundskatten finansiere en afskaffelse af den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift som en del af vækstaftalen.

Men det vil Konservative, der også er forligsparti, ikke være med til, og de er derfor parat til at blokere for den del af den kommende vækstpakke.

- Så må de gennemføre det efter næste valg. Så må de gå til valg på, at de vil lave det om og finansiere det ved at lade bundskatten stige, sagde han.

Efter mødet fortæller han, at meldingen ikke blev modtaget godt af Corydon og Vestager.

- Det blev de ikke glade for, men sådan er det. Det burde ikke være en nyhed for dem, siger Konservatives formand Lars Barfoed efter mødet.

Han er kritisk overfor, at regeringen i første omgang klappede en aftale af med Venstre, som de andre partier så kun har kunnet "nikke ja" og "sige amen til".

- Regeringen og Venstre skal ikke tro, at de kan sætte sig i et mørkt rum og aftale det hele, siger Lars Barfoed.

Han har tidligere kritiseret Venstre for at lade sig købe for let for at lade formand Lars Løkke Rasmussen komme på banen med reel politisk indhold frem for de mange negative sager, der har klæbet til venstreformanden gennem de seneste uger.

/ritzau/