Barfoed har stemt: De Konservative går hård dag i møde

De Konservative kan måske beholde deres tolv borgmesterposter, selv om partiet i meningsmålingerne spås en sort dag ved kommunalvalget.

Det siger partileder Lars Barfoed, som stemmer på Lindevangskolen på Frederiksberg, sagde han kort efter at have smidt sin stemmeseddel i stemmeurnen.

- Det er den målsætning, vores kommunale forretningsudvalg har lavet for hele den kommunale valgkamp. Jeg tror, at vi holder det mål. Måske bliver det endda bedre.

- Gallup-målingen i dag tyder på, at vi får mere end målet på otte procent, siger Lars Barfoed.

Målet er at få otte procent af stemmerne, beholde partiets tolv borgmesterposter og få valgt 200 kandidater til kommunalbestyrelserne, siger Lars Barfoed.

Det Konservative Folkeparti spås sit dårligste kommunalvalg i 50 år. Ved kommunalvalget i 2009 fik partiet 10,5 procent af stemmerne. I Voxmeters seneste måling for Ritzau støttes liste C kun af 3,1 procent af vælgerne.

Kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole venter, at flere års nedtur i meningsmålingerne slår igennem i kommunerne.

- Bevægelserne er så ekstremt store, at det kommer til at slå igennem med stor kraft. Det bliver de nødt til at erkende i stedet for at tro, at det ikke behøver at betyde det store, at de har mistet to ud af tre stemmer, siger han.

Selv klassiske Konservative kommunale bastioner som Gentofte og Frederiksberg savner et sikkert grønt flertal.

De Konservative kan enten beholde borgmesterposterne, hvis de bruger borgerlige stemmer fra Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, eller Socialdemokraterne støtter en konservativ borgmesterkandidat imod Venstre.

/ritzau/

Dagens Gossip