Barfoed: K skal ikke i regering med nuværende størrelse

Vinder de borgerlige partier næste Folketingsvalg, kan det ende med, at De Konservative holder sig uden for en regering med Venstre.

Otte mandater er et meget lille grundlag at gå i regering på, siger partiets formand, Lars Barfoed.

- Som udgangspunkt er det et mål at komme i regering. Men det afgørende er, hvordan man får mest konservativ politik igennem. Otte mandater, som vi har i øjeblikket, er meget lidt at gå ind i en regering på, siger Lars Barfoed.

Han peger på, at det vigtigste er, at De Konservative får indflydelse, og det er ikke nødvendigvis i regering.

- Det kan være i en regering, det kan være uden for en regering. Det afgørende er, at De Konservative får indflydelse, og at det afspejler sig i et eventuelt regeringsgrundlag, siger Lars Barfoed til Ritzau.

Tidligere på dagen var han mere direkte og sagde til DR Nyheder, at den konservative partitop er enig om, at partiet i øjeblikket har for få mandater til at få noget ud af at gå i regering:

- Vi er i ledelsen helt enige om, at med den størrelse, vi har nu, er det som udgangspunkt ikke fornuftigt at være med i en regering, fordi vores muligheder for at få stærk indflydelse på den politik, der bliver ført, er mindre, sagde han til DR.

Barfoed er dog ikke nået frem til en endelig beslutning.

- Jeg har ikke truffet min beslutning endnu, det kan man ikke før et valg, siger han til Ritzau

Spørgsmål: Hvad er der gået galt, siden De Konservative ligger lavt i meningsmålingerne?

- De er mange ting, der har spillet ind. Jeg tror, at det først og fremmest er et spørgsmål om, at vi efter 10 år som et mindre parti i regering ikke har så klar en profil, at konservative vælgere er sikre på, hvad vi står for, og så har de i nogen udstrækning stemt på andre partier.

- Det er det, der er vores udfordring, det er det, vi arbejder på hver dag at tegne så klart et billede af, hvad konservativ politik er, så konservative vælgere begynder at stemme konservativt igen, svarer Lars Barfoed.

Spørgsmål: Var Venstre for dominerende i de 10 år, I var i regering sammen?

- Vi fik rigtig meget indflydelse, det var os, der trak i retning af lavere skatter, efterlønsreform, vi fik sat fokus på fælles kulturværdier samt lov og orden. Noget af det, der i høj grad var modstand imod.

- Men vi fik ikke i tilstrækkelig grad gjort det klart, hvilke resultater vi fik gennemført, svarer Lars Barfoed.

Det er konservative borgmestre og profiler med De Konservatives næstformand, Michael Ziegler, i front, der i Berlingske Søndag advarede mod konservativ deltagelse i en borgerlig regering, hvis de borgerlige vinder næste valg.

Frygten er, at De Konservative med sin nuværende størrelse på otte mandater blot vil blive et "halevedhæng" til Venstre. Det synspunkt er K-formand Lars Barfoed enig i. Han vil dog ikke lade antallet af mandater afgøre, om De Konservative eventuelt skal gå i regering med Venstre.

/ritzau/

Dagens Gossip