Barfoed kalder Thulesen Dahl »helt på månen«

»Det er at besvære befolkningen, når vi lige så godt kunne ordne det her i Folketinget,« siger Lars Barfoed og uddyber:

»Jeg går ud fra, at folk vil stemme for, hvis det kommer til en folkeafstemning, for det er åbenlyst en god ting. Men hvorfor dog vente til en folkeafstemning? Hvorfor ikke få den sag ekspederet her og nu i Folketinget, så de små og mellemstore virksomheder kan begynde at disponere efter det,« siger han.

I sin åbningstale i Folketinget sagde statsminister Hele Thorning-Schmidt (S), at hun er klar til at lade befolkningen stemme om dansk deltagelse i patentdomstolen, hvis det ikke er lykkes for Folketinget af finde det nødvendige flertal på fem sjettedele i Folketinget forinden.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er i mod dansk deltagelse, mens Dansk Folkeparti har åbnet for, at man er villig til at droppe sin modstand, hvis regeringen til gengæld vil give partiet indflydelse på andre områder af Danmarks EU-politik, som for eksempel spørgsmålet om tilslutning til en bankunionen, som partiet også ønsker en afstemning om.

Den tanke fra Kristian Thulesen Dahl kan Lars Barfoed slet ikke se pointen i.

»Det er helt på månen at blande de ting sammen. Lad os nu tage stilling til patentdomstolen. Den er sagligt set rigtig fornuftig for små og mellemstore virksomheder, og den vil skabe flere arbejdspladser i Danmark, fordi vi kan få patenterne beskyttet hurtigt og effektivt,« siger han.

Hvis der ikke er opbakning til det fælles patentsystem fra fem sjettedele af Folketinget, vil der blive afholdt en folkeafstemning 25. maj 2014 i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip