Barfoed kommer med endeligt bud på skolereform

Partiformand Lars Barfoed (K) har i 11. time sat hårdt mod hårdt: Tag idéen om obligatorisk lektiehjælp i folkeskolen af bordet, eller reformen bliver uden de Konservative. Partiet vil kun være med til et frivilligt tilbud om lektiehjælp i skoletiden, og derfor foreslår Barfoed, at den del af reformen kan forvandles på plads uden om de Konservative efter et valg.

Umiddelbart vil det være en lille indrømmelse fra regeringens side, men bag det konservative tilbud ligger der en større dagsorden. I konservativ optik er et nej til obligatorisk lektiehjælp lig med nej til den omdiskuterede heldagsskole, som partiet ikke vil gå med til.

Barfoed er således mødt op til forhandlingerne, der er gået i gang torsdag klokken 14, med et endeligt bud fra partiet.

»Jeg vil gå ind og fortælle vores forhandlingspartnere om det bud nu,« sagde Lars Barfoed, inden han gik ind til forhandlinger i Børne- og Undervisningsministeriet, hvor han også sagde, at det var et ultimativt krav fra partiet at få deres ønsker igennem.

Udvandrer de Konservative fra forhandlingerne, betyder det, at en folkeskolereform først kan vedtages efter næste valg. Partiet er en del af forligskredsen bag det seneste forlig og har derfor vetoret. Forud for dagens forhandlinger mødtes Christine Antorini ifølge Berlingskes oplysninger med den konservative leder for at finde en løsning på den tilspidsede situation i skoleforhandlingerne.

Dagens Gossip