Barfoed: Ministeren ligger, som hun har redt

»Ministeren har ikke på noget tidspunkt, efter vi blev smidt ud af forhandlingslokalet i går, inviteret os tilbage igen og gjort noget forsøg på at få os med i en aftale. Hun lukker aftalen med Venstre og Dansk Folkeparti, uden at vi bliver inviteret tilbage, så ministeren ligger, som hun har redt,« siger Lars Barfoed (K) på et pressemøde fredag eftermiddag.

»Jeg synes, det er dårlig forhandlingsledelse fra ministerens side, at hun ikke gør noget som helst forsøg på at finde en løsning, så alle dem, der indgår i det gamle forlig, kan være med i det nye forlig. Derfor er situationen den, at den her aftale kan ikke træde i kraft før efter næste valg,« understreger han, men opretholder fortsat det tilbud, han gav børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) tidligere på ugen:

»Lad os da i fællesskab gennemføre alt det, vi kan være enige om. Og det, vi ikke kan blive enige om - heldagsskole og obligatorisk lektielæsning i skoletiden - lad et flertal gennemføre det efter næste valg. Det tilbud står ved magt.«

De Konservative vil ikke være med til det, Barfoed kalder regeringens »heldagsskole«, hvor de ældste elever med den nye reform skal gå i skole 35 timer om ugen. De mellemste klassetrin fra 4. til 6. klasse får en skoleuge på 33 timer, mens de yngste elever i børnehaveklassen til 3. klasse skal gå i skole 30 timer om ugen.

»Vi ønsker et lavere timetal, end det, som regeringen lægger op til, og derfor er resultatet af aftalen ikke anderledes i dag end i går,« siger Lars Barfoed.

Nogle af elementerne i den nye folkeskolereform vil dog kunne gennemføres før et valg og på trods af det konservative veto, fordi det ikke er en del af det gamle forlig. Det er blandt andet et kompetenceløft af lærere, ledere og pædagoger samt forsøg med eliteidrætsklasser.

Dagens Gossip