Barfoed og DF vil ikke tage børnene som gidsler med LA

»Det er at blande pærer og bananer sammen. Det er mangel på forståelse for, hvad indholdet af indgrebet er, og hvad indholdet af folkeskolereformen er. Hvis vi allesammen opførte os på den måde, ville der jo blive totalt kaos i Danmark,« siger Barfoed, som fredag eftermiddag vil stemme for regeringens lovforslag om at gribe ind i konflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening.

»Vi står i en alvorlig situation, hvor børnene har været væk fra skolen i alt for lang tid, og nu må vi bære det ansvar, der ligger i at få bragt den sag på plads uden at blande alting sammen,« siger han og understreger:

»Vi diskuterer heldagsskolen der, hvor det er på dagsordenen, nemlig i forhandlingerne om folkeskolereformen, og vi bruger det ikke til at tage børnene og familierne som gidsler.«

Heller ikke Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), vil stå sammen med Liberal Alliance på det punkt, selv om hans parti heller ikke støtter tanken om en heldagsskole.

»Jeg betragter det som et slag i luften, måske mest af alt for at prøve at skaffe sig lidt opmærksomhed. For uanset indgreb eller ej så skal vi jo være enige blandt forligsparterne om at ændre i skolepolitikken, og der har vi jo mulighed for at sige nej til heldagsskolen,« siger partiformanden, der også siger ja til et indgreb.

»Vi stemmer for, at konflikten hører op, for vi kan ikke se nogen som helst mening i, at lærerne er holdt væk fra skolerne, og børnene ikke får undervisning,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), mener, det er helt forkert, at staten på den måde går ind og aftaler løn og arbejdsvilkår for danskerne.

»Hele den her øvelse har gået ud på at skaffe penge til heldagsskolen, og vi vil ikke være med til at lægge stemmer til et indgreb, vi er principielt imod, og som bare skal skaffe penge til noget, som vi også er imod. Så hvis vi skal lægge stemmer til et indgreb, er vores betingelse, at regeringen fjerner sin helt urimelige idé om at indføre tvungen heldagsskole,« siger Anders Samuelsen.

Lovforslaget om indgrebet forventes at blive vedtaget fredag eftermiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip