Barfoed parat til at blokere for folkeskoleforlig

»Hvis alle de andre partier vil have en heldagsskole, så bliver det uden Det Konservative Folkeparti, og så kan det ikke træde i kraft før efter næste valg, og så må vælgerne jo tage stilling til på valgdagen, om det er noget, de ønsker,« siger Lars Barfoed, der opfatter en 35 timers skoleuge som en heldagsskole.

Spørgsmål: Vil det sige, at I er parat til at blokere for et forlig?

»Jeg håber jo ikke, det kommer dertil. Jeg håber, vi kan lave en aftale,« siger Barfoed, der også står fast på, at eleverne ikke skal tvinges til at lave lektier i skoletiden, så deres dag bliver længere.

»Vi mener, der skal være tilbud om lektiehjælp, så det er obligatorisk, at skolen giver alle børn et tilbud om, at de kan være henne i skolen og lave lektier. Men det skal de selv bestemme, om de vil, sammen med deres familier. Det skal ikke være noget, der gør skoledagen længere,« understreger K-formanden.

Spørgsmål: Så hvis de andre partier kræver, at børn skal deltage i lektiecafé, så bliver det uden de Konservative?

»Ja, det er det, jeg siger, at vi er imod. Og det er så det, vi skal ind og forhandle om nu,« siger Lars Barfoed.

Regeringen spillede oprindeligt ud med en skoleuge på 37 timer for de ældste elever, mens Venstre ønsker en uge på 35 timer. Ifølge kilder forhandles der lige nu om et timetal derimellem.

Dagens Gossip