Barfoed til Venstre: Vær med i en finanslovaftale

De Konservatives formand, Lars Barfoed, advarer Venstre mod at spille et "taktisk spil" med "firkantede krav" under forhandlingerne om næste års finanslov.

Det sker efter et kort møde med finansminister Bjarne Corydon (S) i Finansministeriet torsdag aften.

- Jeg synes, at Venstre virkelig nu skal holde sig i nærheden af det her forhandlingslokale. Jeg ser en mulighed for, at Venstre og Det Konservative Folkeparti kunne lave en aftale med regeringen om en finanslov, siger han.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har - ligesom de Konservative - understreget, at man vil have fremrykket skattelettelser til erhvervslivet, som blev aftalt i forårets vækstpakke.

Men Lars Løkke Rasmussen har kaldt fremrykningen for "entrébillet" til forhandlingerne, og det er at spille hasard med danskerne, mener Barfoed.

- Jeg advarer imod ultimative krav i en situation, hvor jeg fornemmer, at der reelt er muligheder for, at det borgerlige Danmark kan lave aftale med regeringen, siger Barfoed og fortsætter:

- Og det her med at sige, at der er entrébilletter eller forudsætninger for dialog, det er at spille hasard med danskernes mulighed for at få et job.

Spørgsmål: Det lyder som en kritik af Venstre?

- Jeg synes i hvert fald, at man skal passe på med at stille så firkantede og ultimative krav, at man kravler så højt op i træet, at man ikke kan komme ned igen, lyder det fra Lars Barfoed.

- Jeg vil advare meget mod, at man spiller så taktisk et spil, at man forspilder muligheden for reelt at sikre flere danskere tryghed i jobbet.

Forud for mødet, sagde Lars Barfoed ellers, at han ikke forventede at "blive omfavnet" af Bjarne Corydon, fordi partiet blandt andet foreslår tilbagerulning af udlændingestramninger og stop for fradrag for fagforeningskontingenter.

Men mødet på godt en halv time medførte så stort et stemningsskifte i Finansministeriet, at De Konservative bagefter så noget lysere på udsigten til en aftale.

- Jeg fornemmer, at regeringen reelt har problemer med at finde en løsning med Enhedslisten, og det skal vi da udnytte. Vi har ikke råd til en aftale med Enhedslisten, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

Dagens Gossip