Barfoed vil spare 10 milliarder på de ledige

»Ambitionen er, at vi rundt regnet skal ned til OECD-gennemsnittet, altså en tredjedel af i dag. Allerede i vores 2020-plan lægger vi op til at spare fire milliarder kroner, og så siger jeg bare, at vi formentlig vil kunne spare endnu mere, uden at det går ud over effekten, fordi andre lande med et endnu lavere økonomisk niveau kan få det samme ud af det. Men nu må vi se. Vi skal forholde os åbent over for det, og se, hvad Carsten Koch-udvalget spiller ud med,« siger Lars Barfoed til A4 med henvisning til det udvalg, regeringen har sat til at gennemgå beskæftigelsessystemet.

Han lægger op til en besparelse på ti milliarder kroner og håber, at en reform i efteråret vil »gøre en betydelig forskel«.

»Vi har et beskæftigelsessystem, som gennem mange år har været under stærk kritik, ikke mindst fra de ledige, som finder det meningsløst. Ledige føler, de er til grin over at deltage i kurser og aktiviteter, som de ikke oplever, bringer dem videre,« siger Lars Barfoed til A4.

Han pointerer, at Danmark ifølge vismændenes efterårsrapport 2012 hvert år bruger 16 milliarder kroner på beskæftigelsesindsats, og at Danmark bruger knap tre gange så stor en andel af bruttonationalproduktet (BNP) på arbejdsmarkedssystemet som det gennemsnitlige i OECD.

»Jeg har ikke grund til at tro, at vores system er bedre og bringer flere i arbejde end andre landes. Derfor ser jeg frem til at diskutere, hvordan vi kan målrette de aktiviteter, der er, så de giver mening og gør en forskel. Det betyder en større kvalitet, men det vil også betyde, at vi kan spare en del penge,« siger han.

Venstre har netop lanceret planer om at skære fire milliarder kroner af udgifterne til beskæftigelsessystemet.

Dagens Gossip