Barn blandt de dræbte i boliviansk fængselsoprør

Politikommandør Jorge Aracena fortalte efter oprøret i det overfyldte fængsel, at optøjerne opstod tidligt fredag lokal tid, da en gruppe indsatte brød ind i en anden sektor i fængslet, hvor de antændte en stor brand, der udviklede sig drastisk på grund af eksploderende tanke med propangas.

Det dræbte barn, der angiveligt var omkring 18 måneder gammelt, boede med sine fængslede forældre i det topsikrede fængsel Palmasola, der ligger i Santa Cruz. Også barnets far meldes dræbt, og TV-optagelser fra fængslet viser forkullede lig og ambulancer, der transporterer døde og sårede til hospitalet.

Der er omkring 5.000 indsatte i Palmasola, heraf 500 kvinder, og omkring 60 fanger blev såret i optøjerne.

»Af de, der er indlagt på hospitalet, har 35 meget seriøse skader,« oplyste fængselsdirektør Ramiro Llanos efter episoden, hvor myndighederne opfordrede lokalbefolkningen til at donere blod for at hjælpe de sårede.

Indenrigsminister Carlos Romero fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at årsagen til urolighederne er interne stridigheder over kontrol med den trængte plads i fængslet og over hvem, der skal styre fængslet.

Han siger, at de indsatte, som startede optøjerne er »ekstremt farlige kriminelle«.

Fem indsatte er ifølge politiet hovedansvarlige for anstiftelsen af optøjerne, og 50 personer, der var involveret i kampene, er sat i isolation. Politiet oplyser, at der blev brugt både macheter og knive i fængselsoprøret, og det bliver desuden undersøgt, om der er brugt skydevåben, da der er fundet patronhylstre på stedet.

BNB

Dagens Gossip