Barnaby skal opklare forbrydelse i København

Producerne af den britiske krimiklassiker er gået sammen med folkene bag de to danske successerier om at indspille et afsnit nummer 100 af »Midsomer Murders«, som den populære serie hedder i hjemlandet, i København. Det skriver den engelske avis The Independent.

Afsnittet får titlen »The Killings at Copenhagen«, og bliver i sagens natur indspillet i København og omegn. Med på rollelisten er Birgitte Hjort Sørensen, der spillede Katrine Fønsmark i »Borgen« og Ann Eleonora Jørgensen, der blandt andet har spillet med i »Forbrydelsen«.

»Midsomer Murders er danskernes yndlingsprogram i mere end et årti. Det er en ære og utroligt spændende, at vi er i stand til at bidrage til seriens fornemme serie af mordofre og detektiver,« siger Kaare Schmidt, der er DRs redaktør for indkøb af TV-serier.

Barnabys chefproducer, Jo Wright, begrunder valget af København med, at serien er utrolig populær i Danmark, hvor den når op på en seerandel på intet mindre end 40 procent i primetime.

Det er første gang, at Barnaby rykker uden for Storbritannien i de 16 år, »Midsomer Murders« er rullet over skærmen.

Afsnit nummer 100 af Barnaby bliver produceret i samarbejde med DR og skal optages i oktober. Det vides endnu ikke, hvornår det danske afsnit af »Midsomer Murders« bliver sendt.

Dagens Gossip