Barroso: »Vi skylder de 26 millioner arbejdsløse et håb«

Men da da Barroso i dag igen gjorde status, var det med en helt anden selvsikkerhed.

»Vi er kommet langt siden krisens begyndelse, og vi er kommet langt siden sidste års »state of the union«. Da jeg stod her for et år siden havde vi - trods vores indsats - endnu ikke overbevist markeder, borgere eller resten af vores omverden om, at vi var på rette vej. Men nu kan jeg sige, at alt det, vi har gjort, er begyndt at virke. De mest presse lande betaler mindre for at låne, aktiemarkederne har rettet sig, forbrugertilliden er kraftigt stigende,« lød det.

Barroso sagde ikke direkte, at skeptikerne tog fejl, men ud af hvert ord lød en stærkere selvtillid, end han længe har udtrykt. Men skeptikerne kan stadig nå at få ret, lød advarslen. Det er nødvendigt at gøre en lang række initiativer færdige, før man endeligt kan sige, at EU-landene står stærkere rustet i forsvaret mod kriser og i forhold til at forhindre, at de genopstår.

Barroso lagde især vægt på færdiggørelsen af bankunionen, der skal sikre, at skatteborgernes penge ikke igen bliver hældt ned i et hul, der skal sikre bankerne, men som driver hele statskasser på randen af fallit. Samtidig er det afgørende at sætte gang i væksten igen. Den økonomiske genkomst må ikke ske uden også at være jobskabende.

»Vi skylder de 26 millioner arbejdsløse et håb,« lød det fra Barroso, der opfordrede medlemslandene til ikke kun at sikre finansiel stabilitet men også væksten.

Der skal investeres i energisektoren, i nye klimaløsninger, handelsaftaler skal forhandles på plads men ikke mindst skal Det Indre Marked forbedres og gøres færdigt. Eksempelvis på det digitale område, hvor EUs borgere i dag må finde sig i 28 forskellige markeder i stedet for ét. Kommissionsudspillet om roaming, der ventes i morgen, er et led i dette opgør.

»Det er et paradoks, at vi har et indre marked for varer, men når det kommer til den digitale økonomi, har vi 28 markeder,« sagde han.

»Vi er blevet testet, og det forstætter. Men det vi gør, skaber tillid til, at vi vil klare krisen,« sagde José Manuel Barroso.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip