Basel dukker tandløse Liverpool i Champions League

02/10/2014

Liverpool har haft en tung start på sæsonen, og humøret bliver formentlig kun værre i den engelske storklub, efter at holdet onsdag aften blev dukket med 0-1 på udebane mod Basel i Champions Leagues gruppespil.

Endnu en dukkert for manager Brendan Rodgers og hans tropper, der heller ikke denne gang fandt frem til det hurtige og direkte angrebsspil, der kendetegnede holdet før sommerpausen.

Det var dog Liverpools kendte problemer ved dødbolde, der igen kostede holdet dyrt, da Basel syv minutter efter pausen scorede det mål, der skulle vise sig afgørende.

Martin Skrtel fik snittet et Basel-hjørne i den forkerte retning, målmand Simon Mignolet reddede i første omgang, men den schweiziske veteranangriber Marco Streller stod klar og sendte bolden ind til 1-0-føring.

Liverpool kunne have udlignet få minutter senere, da Mario Balotellis frispark voldte målmand Tomas Vaclik voldsomme problemer, men Lazar Markovic leverede en fæl afbrænder på returbolden.

Men selv om Liverpool flere gange kom tæt på, kan man ikke anfægte det rimelige i Basels sejr. Schweizerne var mere afklarede i spillet og var specielt før pausen det bedste hold.

Liverpools hurtige offensivspillere tog for ofte forkerte beslutninger, generelt var der for lidt flow i angrebsspillet, og Mario Balotelli blev kun sjældent sat i scene.

I samme gruppe havde Real Madrid også problemer, da holdet var en tur i Bulgarien for at møde undertippede Ludogorets, men madrilenerne kunne alligevel tage en 2-1-sejr med hjem.

De spanske kæmpefavoritter fik lidt af et chok, da Marcelinho allerede efter seks minutter bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Men Real-spillerne rystede hurtigt forskrækkelsen af sig, og blev i løbet af det næste kvarter tildelt to straffespark.

Det første brændte Cristiano Ronaldo, da hans forsøg blev reddet af Vladislav Stoyanov, men da portugiseren midt i første halvleg fik en tilsvarende mulighed, svigtede han ikke.

Ludogorets stod dog godt imod og frustrerede længe de prominente gæster. Real Madrid skulle helt frem til det 77. minut, før Karim Benzema lavede sejrsmålet til 2-1.

Dermed topper de forsvarende Champions League-mestre gruppe B med seks point efter to kampe. Liverpool og Basel har tre point, mens Ludogorets endnu ikke er på pointtavlen.