Basso har testikelkræft: Forlader Touren omgående

Den italienske cykelrytter Ivan Basso (Tinkoff-Saxo) har mandag fået konstateret kræft i den ene testikel og forlader Tour de France omgående for at blive opereret.

Det oplyser Basso på et pressemøde på Tourens hviledag.

- På 5. etape var jeg med i et mindre styrt, og derefter gik jeg rundt med nogle smerter i min venstre testikel, fortæller Ivan Basso.

- Efter samråd med lægen tog jeg i dag på hospitalet for at blive skannet, og det var desværre dårlige nyheder. Skanningen viste en lille knude på testiklen, lyder det fra den 37-årige italiener.

Basso, der i løbet af sin lange karriere to gange har vundet Giro d'Italia og en enkelt gang er blevet nummer to i Tour de France, har i dette års Tour haft en tilbagetrukket rolle som hjælper for Alberto Contador.

Han havde håbet, at han med sin erfaring kunne bidrage til at bringe Contador til Paris i den gule trøje, men efter mandagens chokerende oplysninger må den drøm skrinlægges.

- Jeg tager nu hjem til Italien, hvor jeg vil blive opereret og påbegynde behandlingen, siger Ivan Basso.

Tinkoff-Saxos læge Piet de Moor oplyser, at det foreløbig er begrænset, hvad man kan sige om Bassos sygdom.

- Basso klagede over testikelsmerter, og vi undersøgte den og fandt noget hårdt inden i. Derfor valgte vi at tage på hospitalet for at få ham undersøgt nærmere.

- Det er kun få timer siden, han fik diagnosen, så derfor er det for tidligt at sige noget nærmere om, hvordan forløbet bliver i den kommende tid, siger Piet de Moor.

De dårlige nyheder fra Ivan Basso gør i øvrigt, at Tinkoff-Saxo-rytterne har valgt ikke at udtale sig om de sportslige muligheder i Tour de France på mandagens hviledag.

- Det er ikke dagen at tale om den slags, siger sportsdirektør Steven de Jongh.

/ritzau/

Dagens Gossip