Batman-morder får 12 gange livstid for biografmassakre

Den såkaldte Batman-morder, James Holmes, som dræbte 12 mennesker under premieren på en Batman-film i en biograf i Aurora, Colorado for tre år siden, er idømt 12 gange livstid uden mulighed for benådning.

Oven i det får han 3318 års fængsel, rapporterer tv-stationen CNN.

For knap tre uger siden afgjorde et nævningeting, at den nu 27-årige Holmes ikke skulle have dødsstraf for massakren. Derfor stod det allerede da klart, at Holmes ville blive idømt fængsel på livstid.

Oven i de 12 livstidsstraffe har dommer Carlos Samour givet James Holmes ekstra straf for drabsforsøg på 67 andre, som blev såret ved skyderiet, og for at have mineret sin lejlighed og dermed bragt politifolk i fare.

Det takserede dommeren til i alt 3318 års fængsel - oven i de 12 livstidsdomme.

James Holmes gik i juli 2012 ind i en biograf og åbnede ild mod publikum under en fremvisning af Batman-filmen "The Dark Knight Rises".

Holmes slap for dødsstraf, da nævningene ikke kunne blive enige. Dermed blev han automatisk idømt livsvarigt fængsel i stedet.

Det var i juli 2012, at James Holmes - iklædt gasmaske, hjelm og skudsikker vest - først kastede en tåregasgranat ind i biografsalen i byen Aurora, Colorado, for derefter at skyde omkring sig med flere forskellige våben.

Imens lyttede han til høj technomusik i sine høretelefoner.

I sin egen lejlighed havde James Holmes plantet sprængstof, der skulle gå af, når nogen åbnede døren. Det lykkedes politiet at desarmere bomberne.

James Holmes' hold af forsvarere har i løbet af retssagen argumenteret for, at Holmes ikke skulle kendes skyldig, da han ifølge eget udsagn var sindssyg i gerningsøjeblikket og led af skizofreni og hørte stemmer, der sagde, at han skulle dræbe.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip