Batman-morderen kan slippe for dødsstraf

Hans advokater siger ifølge amerikanske medier, at han kan slippe for den strengeste straf, hvis han erklærer sig skyldig i retsmødet mandag. Her er det meningen, at anklagemyndigheden skal oplyse, om man vil gå efter dødsstraf til Holmes.

Advokaterne skriver i en meddelelse til retten, som avisen The Denver Post citerer fra, at Holmes er interesseret i at få retssagen hurtigt overstået.

»Det ser ud til, at den eneste hindring for en løsning af denne sag vil være, hvis anklagemyndigheden vælger at gå efter dødsstraffen,« skriver advokaterne, der håber på en livstidsdom uden mulighed for løsladelse til den 25-årige.

Advokaterne mener således, at sagen kan afsluttes allerede i næste uge, hvis anklagemyndigheden går med på kravet.

James Holmes er anklaget for at være gerningsmand til det masseskyderi, der fandt sted i en biograf i byen Aurora i Colorado under en midnatspremiere på Batman-filmen »The Dark Knight Rises« i juli sidste år. Ifølge vidner smed hen røgbomber, inden han stærkt bevæbnet begyndte at skyde vildt omkring sig i biografsalen. Skyderiet vakte på ny debatten om våbenlovgivningen i USA - en debat, der stadig er i gang.

Colorado har i øjeblikket tre dømte på dødsgangen, men der har ikke været henrettelser i staten siden 1979.

BNB/AFP

Dagens Gossip