Bayern-boss kan se frem til dom for skattesnyd torsdag

Bayern München-boss Uli Hoeness kan med stor sandsynlighed se frem til en dom for skattefusk torsdag.

Dommer ved retten i München, Rupert Heindl, signalerede onsdag, at sagen nærmer sig sin afslutning.

Heindl fortalte retten, at der ikke er planlagt flere vidneforklaringer torsdag, hvilket betyder, at anklageren og Hoeness' forsvar sandsynligvis skal gennemgå de afsluttende procedurer torsdag.

Det vurderes i flere tyske medier, at dommen meget vel kan blive afsagt i umiddelbar forlængelse heraf.

Retssagen gik i gang mandag, hvor Uli Hoeness chokerede tilhørerne i retten, da han indrømmede skattefusk for 138 millioner kroner - anklageskriftet lyder blot på snyd for 26,1 millioner kroner.

Tirsdag oplyste en efterforsker fra skattemyndighederne, at den 62-årige Bayern-boss nok nærmere har snydt for 203 millioner kroner. Sandsynligvis endnu mere.

Samtidig blev det fremført, at Uli Hoeness havde tilbageholdt oplysninger og først givet skattemyndighederne adgang til sine bankudskrifter kort tid før retssagen.

Onsdag var det atter forsvarets tur. En IT-ekspert var i vidneskranken, og han rejste tvivl om, hvorvidt Hoeness rent faktisk havde tilbageholdt oplysninger for skattemyndighederne.

Forsvarsadvokat Hanns Feigen oplyste samtidig, at de 203 millioner kroner, som skattemyndighederne er kommet frem til, at Hoeness skulle have snydt for, indeholder et beløb, som Bayern-bossen skylder for valutahandel.

Skattesnyd er en alvorlig forbrydelse i Tyskland. Bayern-præsidenten kan modtage en straf på op imod 10 års fængsel, hvis han bliver dømt skyldig. Flere iagttagere vurderer i tyske medier, at der er en stor sandsynlighed for, at det bliver tilfældet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip