Bayern-boss skal i retten for skattesnyd

Der er rejst tiltale mod Bayern Münchens præsident, Uli Hoeness, efter at fodboldbossen har snydt i skat. Uli Hoeness skal i retten første gang 10. marts, og der venter i alt fire besøg på anklagebænken.

Uli Hoeness er kommet i fedtefadet, efter at han har undladt at betale et millionbeløb i skat til de tyske skattemyndigheder.

- Landsretten i München har rejst tiltale mod Uli Hoeness for skattesvig, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Ud over indtægter fra fodbold har Uli Hoeness blandt andet en succesfuld pølsefabrik. Han har selv indberettet sagen til de tyske skattemyndigheder i håbet om at slippe for straf.

I Tyskland har der været en periode, hvor man kunne gå til bekendelse med skattesager, men Uli Hoeness overholdt ikke fristen, da han meldte sig selv, og derfor er hammeren nu faldet.

61-årige Uli Hoeness skulle ifølge den tyske radiokanal Bayerischer Rundfunk have snydt for 3,2 millioner euro (24 millioner kroner).

Det drejer sig om private børstransaktioner på en schweizisk konto tilbage i 2001, som Uli Hoeness ikke har oplyst de tyske skattemyndigheder om.

Sagen er ekstra prekær for Uli Hoeness, fordi han aldrig har været bleg for at fremstille sig som moralens vogter.

Han er kendt som en succesfuld klubleder med en udpræget social profil, som har stillet op som den første, når en traditionsklub som Sankt Pauli var ved at gå rabundus.

Han er også stor tilhænger af "financial fairplay", der er indført af det europæiske fodboldforbund (Uefa), og som skal skabe mere lige vilkår for fodboldklubber.

Skattesagen kan i værste fald koste Uli Hoeness sin post som overhoved for den sydtyske storklub, hvor han både har været aktiv som spiller og mangeårig manager.

Strafferammen i den type af sager går fra bødestraf og op til fem års fængsel - eller i meget slemme tilfælde op til 10 års fængsel.

Sagen skal op på ny i Bayern Münchens bestyrelse, fordi landsretten i München har rejst tiltale.

Uli Hoeness har slået fast, at han ikke forlader sit job, og han har også afvist, at klubben har noget at gøre med de penge, han har stående på den schweiziske bankkonto og undladt at betale skat af.

/ritzau/

Dagens Gossip