Bayern-dansker: Jeg vil også vinde Champions League

Pierre-Emile Højbjerg sendte Jupp Heynckes på lufttur og løb rundt med Champions League-trofæet på Wembley sammen med resten af Bayern München-stjernerne.

Det var lørdag i London. Onsdag eftermiddag på Brøndbys bane 3 handler det om det danske U19-landsholds træning.

- En dag vil jeg gerne stå og løfte pokalen selv. Jeg arbejder allerede hårdt for at nå det mål, siger Pierre-Emile Højbjerg. Det er tydeligt, at han mener det.

Glædestårerne er forsvundet fra den 17-årige komets kinder. Men triumfen kommer ikke til at dø hen som et enestående minde, fordi den tidligere Barcelona-træner Josep Guardiola overtager roret og indkøbskontoen i en monsterklub, der allerede har købt den tyske vidunderdreng Mario Götze til en af de offensive midtbanepladser, som Højbjerg byder ind på.

- Heynckes var også en stor personlighed. Jeg lader mig ikke gå på af det. Jeg er en del af det hold nu. Jeg træner med dem hver dag og deler omklædningsrum med dem. Det er mine holdkammerater. Jeg siger ikke ’åh nej, nu komme der en ny stor træner’, siger Pierre Emile Højbjerg.

Ved hans side i omklædningsrummet sidder Franck Ribéry. Med Pierre Emile Højbjergs sproggaver fra sin franske mor, er kommunikationen sikret. Men det er danskerens mentalitet, der nu gør ham til fuldgyldigt medlem af den førsteholdstrup alle i verden frygter mest lige nu.

- Jeg er blevet hurtigt accepteret som menneske. De kan godt lide, at jeg aldrig rigtig stiller mig tilfreds med mig selv. Andre i mine sko vil måske sige, at: ’Ja, jeg er blevet Champions League-mester!’ Men hvis jeg er helt ærlig, så er det ikke min sejr. Så jeg vil selv vinde den og gøre alt for, at det en dag skal blive muligt, lyder det fra teenageren.

Hans velvoksne fysik og gyldne touch på en bold følger med et modent løbearbejde og overblik. Hans fødder er allerede blevet gengivet i et aftryk til Adidas, så hans støvler kunne produceres særligt til ham. Grundlaget er klar. Og Pierre-Emile Højbjerg har ikke mere ydmyghed, end at han selv forventer at blive lige så god som Ribéry, Robben eller Schweinsteiger en dag.

- Jeg kan også udvikle mig til at blive en stjerne for Bayern München som dem. Det ved jeg. Men det kræver hårdt arbejde, mental styrke, vindermentalitet og så den vilje, som jeg har. Men som jeg måske også nogle gange har lidt for meget af, siger han med en karakteristisk accent. Man kender den bedst fra hans agent Søren Lerby, der også drog ud som teenager og blev en Bayern München stjerne senere.

Højbjerg ser kun sig selv som en forhindring for at gå i samme fodspor.

- Det kan godt gå over gevind nogle gange med min vilje. Men vi er, som vi er som mennesker. Det kan jeg ikke lave om på. Men jeg kan bare vide, hvad for nogle ting, jeg skal arbejde med.

Torsdag spiller Pierre Emile Højbjerg og det yderst lovende danske U19-landshold mod Tyskland på Brøndby Stadion. Derefter er der afgang til Portugal, hvor tre kampe mod Tjekkiet, Bulgarien og Portugal skal afgøre, om den stjernespækkede årgang af talenter også kommer til EM.

 

 

 

Dagens Gossip