Bayern-dansker klar til U21-debut

18-årige Pierre-Emile Højberg får debut på det danske U21-landshold, der fredag aften i EM-kvalifikationen møder Slovenien.Det var en afslappet og forventningsfuld Pierre-Emile Højbjerg, der tirsdag eftermiddag trænede med det danske U21-landshold før fredagens EM-kvalifikationskamp mod Slovenien på Aalborg Stadion.

- Jeg håber naturligvis, at det kommer til at gå godt, og at jeg kommer til at spille, sagde Pierre-Emilie Højbjerg, der til daglig spiller i den tyske storklub Bayern München.

Han behøver dog ikke spekulere over, hvorvidt han kommer på banen. Således garanterer træner Jess Thorup ham en plads i startopstillingen.

- Han er kun 18 år. Men talentet er stort. Så han spiller. Endnu har jeg ikke bestemt, om det bliver på 6- 8- eller 10-pladsen. Det kommer de næste dages træningspas til at afgøre, sagde Jess Thorup.

Imidlertid er det et svækket dansk landshold, der udfordrer Slovenien.

- Desværre er der afbud fra både Jannick Vestergaard og Youssef Toutouh på grund af skader. Og herudover er der tvivl om, hvorvidt Kenneth Zohore når at blive sin skade kvit. Lige nu behandles af kyndige folk i sin klub (Brøndby, red.), sagde Jess Thorup, der i stedet har indkaldt Brøndbys Mathias Gehrt og Silkeborgs Jeppe Illum.

- Kampen mod Slovenien skal vindes. Men det bliver svært. De er giftige i omstillingerne, sagde Jess Thorup, der tirsdag sender sit U21-landshold i kamp på udebane mod Rusland.

- De fører gruppen med maksimum point, mens vi har to færre. Det vil derfor passe os fint med point i den kamp, så russernes forspring ikke bliver for stort, sagde Jess Thorup.

Dagens Gossip