Bayern er tæt på mesterskabet efter sejr i topkamp

23/04/2016

Bayern München er meget tæt på at kunne kalde sig tysk mester i fodbold for fjerde sæson i træk.

Lørdag vandt de regerende mestre 2-0 ude over Hertha Berlin, der ligger nummer fire i Bundesligaen.

Efter en målløs første halvleg indledte Arturo Vidal noget heldigt målscoringen tidligt i anden halvleg.

Chilenerens afslutning blev afrettet af en modstander, og så førte Bayern 1-0.

Kampens andet mål var til gengæld en decideret nydelse.

Douglas Costa modtog bolden i højre side, hvorefter han trak ind i banen. Herefter fyrede han et dykkende og brækkende skud af, der efterlod Hertha-målmand Thomas Kraft uden chance.

Efter 31 af 34 spillerunder har Bayern München 81 point. Det er syv point flere end Borussia Dortmund, der vandt 3-0 ude over Stuttgart.

Bayer Leverkusen indtager med 54 point tredjepladsen, der giver direkte adgang til Champions League-gruppespillet i næste sæson.

Leverkusen var ellers bagud 0-2 ved pausen ude mod Schalke 04, men det lykkedes for Leverkusen at vinde 3-2.

Schalke havde Pierre-Emile Højbjerg med i de første 68 minutter.

Hannover 96 var otte minutter fra definitivt at være færdig i Bundesligaen, men danskerklubben fik til sidst udlignet til 2-2 ude mod Ingolstadt.

Med 22 point for 31 kampe kan Hannover 96 fortsat have et matematisk håb om at indhente Werder Bremen, der med 31 point er tredjesidst og ligger til at skulle spille kvalifikationskampe om en plads i Bundesligaen i næste sæson.

Hannover 96, der altså skulle have mindst uafgjort mod Ingolstadt for at holde liv i håbet om at blive i den bedste række, stillede op uden dansk islæt på banen.

Såvel Uffe Bech og Leon Andreasen er skadede og færdige for sæsonen.

Frederik Sørensen lagde op til et mål, da FC Köln vandt 4-1 hjemme over Darmstadt.

Ti minutter før pausen afleverede den danske forsvarsspiller fra egen banehalvdel bolden frem til Anthony Modeste, der tæmmede den og scorede sit andet mål i kampen.

Frederik Sørensen blev skiftet ud cirka ti minutter før tid.

Wolfsburg fortsatte nedturen, da klubben tabte 0-2 hjemme til Augsburg.

Wolfsburg, der ikke ønsker at benytte sig af danske Nicklas Bendtner, er uden sejr i seks ligakampe i træk, og klubben ligger placeret som nummer ti i Bundesligaen.