Bayern genåbner tysk sæson i ly af europæisk pres

Skrevet af admin

22/01/2016

Dagens topnyheder

Pep Guardiola synger på sidste vers i Bayern München, efter at den spanske cheftræner har meddelt sine intentioner om at rykke til Premier League i næste sæson.

Fredag påbegynder han sin sidste halvsæson i spidsen for det sydtyske storhold, og det er med et tungt pres hængende over hovedet.

Med en føring på otte point ned til Borussia Dortmund i Bundesligaen anses det for givet, at Bayern München tager et historisk fjerde mesterskab på stribe - det tredje på tre år under Guardiola.

Men et mesterskab og måske endda en tysk pokaltitel er ikke nok til at tilfredsstille omgivelsernes forventninger.

- Jeg ved, folk vil have, at vi vinder Champions League, og hvis ikke vi gør det, vil vi have fejlet, siger Pep Guardiola ifølge AFP på et pressemøde forud for forårspremieren fredag mod Hamburger SV.

Europæisk succes er nemlig det eneste område, hvor Guardiola efter exit i semifinalen i sine to første sæsoner har fejlet.

Sæsonen før spanierens tiltrædelse førte den tidligere træner Jupp Heynckes holdet til the treble, altså sejr i både Bundesligaen, pokalturneringen og Champions League.

Ud over det sædvanlige forventningspres i den tyske storklub har treble-triumfen givet et endnu større pres på Guardiola, men spillerne er klar til at give cheftræneren det rette eftermæle.

- I år vil vi vinde Bundesligaen og Champions League med Guardiola, men Hamburg (fredagens modstander, red.) vil kæmpe for at vise deres fans, hvor gode de er, og vi skal være tålmodige, siger angriberen Robert Lewandowski.

I Champions League skal Bayern München op mod sidste års finalister fra Juventus i ottendedelsfinalen.

Det første af de to opgør spilles i slutningen af februar, så Guardiolas tropper har tid til at komme op i gear efter vinterpausen. Og det kan der være behov for.

- Jeg stoler på mine spillere, men vi har kun spillet én træningskamp i vinterpausen, og jeg ved ikke, hvordan situationen på holdet er, siger cheftræneren.

Træningskampen blev tabt til Karlsruhe fra midten af 2. Bundesliga.

/ritzau/