Bayern-maskinen kører hen over Vestergaard og Bremen

14/03/2015

Det er fortsat svært at se, hvem der skal stoppe Bayern München i Bundesligaen i fodbold.

Lørdag vandt mestrene 4-0 ude over Werder Bremen, der havde midterforsvareren Jannik Vestergaard med i hele kampen.

Den danske U21-landsholdsanfører og hans holdkammerater kunne dog hverken gøre fra eller til, da et ellers lidt reserveramt Bayern-hold rullede sig ud.

Efter en smånervøs indledning af gæsterne stod der Bayern på resten af første halvleg, og det var noget af en sjældenhed, når Werder havde bolden.

Kampens første scoring faldt midt i første halvleg, og den var signeret Thomas Müller.

Den tyske landsholdsangriber misbrugte først en stor mulighed, men kort efter fik han chancen igen, og Müller skruede frækt og flot bolden op i målhjørnet til 1-0.

Kort før pausen gik det galt igen for Werder Bremen, der begik frispark lige uden for eget straffesparksfelt.

Det benyttede Bayerns østrigske forsvarsspiller, David Alaba, til at vise tilskuerne på Weserstadion sin sublime sparketeknik.

Alaba sendte et frispark over muren af Werder-spillere, inden bolden dykkede ind i målet i det korte hjørne.

Hjemmeholdets målmand, Raphael Wolf, burde muligvis have været lidt mere vågen, men scoringen var teknisk flot udført uanset hvad.

Bayern gav debut til spanske Pepe Reina i målet som afløser for det normale førstevalg, Manuel Neuer, der fik en pause.

Dermed blev Reina den blot anden udenlandske målmand til at optræde for Bayern München i Bundesligaen.

Den første var belgieren Jean-Marie Pfaff, der optrådte for klubben fra 1982-88.

Også stjerneduoen Franck Ribéry og Arjen Robben var fraværende på grund af småskavanker.

I anden halvleg måtte Pepe Reina pille bolden ud af egne netmasker, men scoringen blev annulleret, fordi hele to Werder-spillere havde haft hånd på bolden forinden.

Dermed kunne den tidligere Liverpool-målmand fejre sin debut med at holde målet rent.

Et kvarter før tid løftede Thomas Müller bolden over Raphael Wolf, og Robert Lewandowski headede efterfølgende bolden i mål til 3-0.

Med 10 minutter igen var der gensyn med en gammel kending. Bayern-anfører Philipp Lahm blev skiftet ind og fik dermed comeback efter fire måneders pause.

Kort før tid lagde Thomas Müller endnu en gang op, så Robert Lewandowski kunne score til slutresultatet.

Bayern er ubesejret i klubbens seneste 10 kampe i alle turneringer. Heraf har de sidste seks kampe alle givet sejr med en samlet målscore på 25-2.

Klubben fører Bundesligaen med 64 point for 25 kampe. Det er 14 point flere end Wolfsburg, der har spillet en kamp færre.

Werder Bremen er nummer ni med 33 point.

Pierre-Emile Højbjerg sad på bænken fra start for Augsburg, da klubben hjemme tabte 0-2 til Mainz.

Den danske landsholdsspiller har først for nylig genoptaget træningen, efter at sygdom holdt ham ude af kampen mod Wolfsburg i sidste uge.

Højbjerg kom ind 10 minutter inde i anden halvleg mod Mainz, men kunne altså ikke være med til at sikre point til Augsburg.

Klubben er nummer seks med 38 point for 25 kampe.

Borussia Dortmund fik en halvskidt optakt til Champions League-returkampen mod Juventus på onsdag, hvor tyskerne er bagud 1-2 efter det første opgør i Italien.

Dortmund måtte nøjes med 0-0 hjemme mod FC Köln og ligger nummer 10 med 30 point. Köln har et point færre på 12.-pladsen.