Bayern-minister kræver strengere grænsekontrol

Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, opfordrer til strengere grænsekontrol efter en række dødelige angreb i den sydtyske delstat, skriver dpa.

- Der kan ikke være en politik om åbne grænser, siger Herrmann og tilføjer, at flygtninges identitet bør fastslås allerede ved grænsen.

Bayern bør kræve af de flygtninge, der ikke har de nødvendige papirer, at de bliver ved grænsen, mener han.

Udtalelsen kommer, efter at en 27-årig syrisk flygtning sprængte sig selv i luften ved en musikfestival i byen Ansbach. 12 mennesker blev såret, men kun den 27-årige syrer omkom.

Da politiet efterfølgende ransagede hans lejlighed viste det sig, at han havde tilstrækkeligt med materiale til at bygge endnu en bombe.

Myndighederne vil nu i højere grad holde øje med flygtningeboliger, siger indenrigsministeren.

Han tilføjer, at der også skal være færre hindringer for, at myndighederne kan udvise kriminelle flygtninge.

- Selv en deportation til et kriseområde må ikke være tabu, siger Hermann.

Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, siger, at tyskerne er bange og har brug for svar fra deres politikere efter fire voldelige angreb på mindre end en uge.

To af angrebene menes at have forbindelse til islamistisk terror, siger Seehofer.

- Vi har brug for mere sikkerhed i Tyskland, fastslår han på en pressekonference, hvor han opfordrer delstatsregeringen til at stramme op på sikkerheden.

- Folk er irriterede og bange, og det er fuldt forståeligt. De har brug for pålidelige svar fra politikerne og ikke endeløse debatter og retfærdiggørelse, siger Seehofer.

Bayerns justitsminister, Winfried Bausback, opfordrer blandt andet til, at man giver elektroniske fodlænker til "ekstremister, der menes at være en mulig fare", samt at overvågningen af islamister på internettet styrkes.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip