Bayern München åbner ligaen med storsejr i klassiker

15/08/2015

Alt er, som det plejer at være i Bundesligaen. Med Bayern München øverst i tabellen.

Det er en kendsgerning, efter den forsvarende mester tog hul på den nye sæson med en storsejr på hjemmebane over Hamburger SV.

I sikker stil vandt Bayern 5-0 uden at blive udfordret. Holdets enlige dansker, Pierre-Emile Højbjerg, var med i truppen, men fik ikke spilletid i premiererunden.

Mødet mellem Bayern München og Hamburger SV er kendt som en klassiker i tysk fodbold, men det er efterhånden længe siden, at de to klubber har bevæget sig på samme niveau.

HSV var få minutter fra nedrykning i sidste sæson og var ikke levnet mange chancer for at overraske fredag aften.

Bayern dominerede som forventet kampen, men skabte ikke ligefrem et chanceorgie i første halvleg.

Således skulle der en dødbold til for at udløse halvlegens enlige mål efter 27 minutter. Xabi Alonso serverede et perfekt frisparksindlæg, som forsvarsspilleren Mehdi Benatia headede sikkert i nettet.

Fra starten af anden halvleg virkede Bayern opsat på at lukke kampen, og det skete reelt efter syv minutter.

En nedfaldsbold dumpede ned foran spydspidsen Robert Lewandowski, der kontrolleret sparkede bolden i nettet helt nede ved stolpen.

Så overtog Thomas Müller scenen. Med to mål inden for fire minutter ændrede han stillingen fra 2-0 til 4-0.

Først headede han et indlæg fra Douglas Costa i kassen, og siden udnyttede han Lewandowskis oplæg til at afdrible målmanden og score i et tomt mål.

Tre minutter inden slutfløjtet lukkede Douglas Costa selv målfesten med et skud fra kanten af straffesparksfeltet efter en forsvarsfejl.