Bayern München sætter sig på CL i årevis

Det kan meget vel blive ’FC Bayern München, der skal indgraveres på de næste mange års Champions League-pokaler. I hvert fald hvis man spørger den tidligere landsholdsspiller Bjarne Goldbæk, der er Bundesliga-kommentator for Eurosport.

- Jeg kan ikke se nogen klubber, der er stærkere end Bayern München lige nu. De har ingen gæld, og de har det perfekte set-up. Man kan aldrig vide sig sikker i forhold til skader, men med tanke på både bredden og toppen i truppen og hele organisationen, må vi forvente, at Bayern er et absolut europæisk tophold en del år frem i tiden, siger Bjarne Goldbæk.

- Alt ser lyserødt ud lige nu. Klubben er favorit til at vinde næste års Champions League-finale. Trenden er jo også, at den har bidt sig fast i toppen, siger Bjarne Goldbæk og minder om, at Bayern München har været involveret i tre ud af de seneste fire års Champions League-finaler.

Der er da heller intet, som tyder på, at Bayern München kommer svækket ud af sommerens transfervindue. Klubben har allerede sikret sig Dortmund-kreatøren Mario Götze, og som det fremgår andetsteds her på siderne, er Robert Lewandowski også så godt som forhandlet på plads med Dortmund.

I forvejen råder Bayern allerede over et af Europas bedste offensiver, mener Goldbæk, der har en lang karriere i tysk fodbold bag sig. Men der er stadig så mange spørgsmålstegn i forhold til trupsammensætningen, at han ikke vil lege med tanken om en start-11er for næste sæson.

- Jeg aner ikke, om Gomez eller Mandzukic forlader klubben, eller om Blaszczykowski kommer til. Jeg ved ikke, om Guardiola vil spille med en target-angriber eller en lille angriber. Jeg ved ikke, om han vil spille 4-4-2 eller 4-5-1. Alle siger jo Barca, Barca, Barca. Men det kan jo sagtens være, at han vænner sig til det tyske spil. Det er i hvert fald svært at ændre på et hold, der har så meget succes, siger Goldbæk om de nykårede Champions League-vindere.

Bayern München kan altså ende med en række offensive luksusproblemer, selv hvis de sælger et par spillere i løbet af sommeren. Men mon ikke Guardiola får svært ved at komme uden om nyindkøbet Mario Götze, når han sætter sig til taktikbrættet. Götze er i hvert fald en mand mange kvaliteter, vurderer Bjarne Goldbæk.

- Götze kan spille flere positioner. Han kan spille topangriber som på det tyske landshold. Selvom han kun er 1.70 høj og ikke vinder mange hovedstødsdueller, er han lidt den type, som man kan bruge helt på toppen, hvis modstanderen står meget dybt. Bayern kan også lade ham komme fra kanten, og man kan lade ham spille rundt om en stor angriber. Det eneste, han har brug for, er at få lov til at bevæge sig lidt rundt, siger Bjarne Goldbæk, der også pointerer, at spændende spillere som Kroos og Shaqiri står klar i kulissen med mange gode kvaliteter.

Hvis Bjarne Goldbæk endelig skal pege på et svagt punkt på Bayern-holdet, er det forsvaret.

- Her er man lidt sårbar. Badstuber er ude med en korsbåndsskade, og van Buyten er 'over the top' i kraft af alderen. Hvis han forlader Bayern, skal de ud og have fat i en ny midterforsvar.

Sporten.dk spår, at Robben forlader Bayern i løbet af sommeren. Vi vover her et bud på en Bayern-startopstilling i næste sæson:

(4-2-3-1)NeuerLahm - Badstuber - Dante - AlabaMartinez - SchweinsteigerRibéry - Götze - MüllerLewandowski

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip