Bayern München vinder VM for klubhold

21/12/2013

Helt som ventet kunne Bayern München lørdag aften føje endnu en pokal til det allerede bugnende pokalskab.

I finalen ved VM for klubhold i Marrakesh vandt Bayern München 2-0 over Raja Casablanca fra Marokko, der overraskende eliminerede brasilianske Atletico MG i semifinalen og dermed fik finale på hjemmebane.

Klasseforskellen på de to hold blev demonstreret fra begyndelsen, og storfavoritten sørgede hurtigt for at dræbe spændingen.

Allerede i det syvende minut scorede Dante til 1-0. Efter et hjørnespark stod den brasilianske forsvarer pludselig helt udækket i modstanderens straffesparkfelt, og han scorede sikkert.

Midt i første halvleg øgede Thiago til 2-0. Spanieren modtog bolden lige uden for feltet og placerede den sikkert i det lange hjørne.

Den resterende del af kampen blev kontrolleret af Bayern, men det blev ved de to scoringer.

Bayern Münchens 18-årige danske islæt, Pierre-Emile Højbjerg, sad på den tyske bænk, men Josep Guardiola gav ham ikke spilletid i denne omgang.

Den spanske træner overtog sædet efter Jupp Heynckes efter sommerpausen, og det var hans anden titel med klubben.

Inden sommerpausen havde Heynckes bidraget med tre triumfer, så Bayern München har vundet fem titler i 2013.

Ud over VM-titlen har holdet vundet mesterskabet og pokalturneringen i Tyskland samt Champions League og den europæiske Super Cup.