Bayern overvinder Neuer-fejl og stryger i semifinalen

14/04/2016

Den tyske storklub Bayern München har hele sæsonen hørt til blandt de varmeste bejlere til Champions League-titlen, og med 2-2 mod Benfica onsdag aften er sydtyskerne kun tre kampe fra den store triumf.

Efter 1-0-sejren i den første kamp i München var resultatet nok for Bayern i returkampen i Lissabon, hvor scoringer af Arturo Vidal og Thomas Müller sikrede billetten til semifinalen.

Bayern München fik ellers noget af et chok, da holdet kom bagud i første halvleg på en fejl af et af holdets sikreste kort - målmanden Manuel Neuer.

Manden, der er blevet kåret som verdens bedste målmand de seneste tre år, kom helt skævt ud til et indlæg fra venstre, fejlvurderede boldens flyvebane totalt, og så kunne Benficas mexicanske forward Raúl Jiménez heade bolden i det forladte mål.

Bayern havde indledningsvis visse problemer med de kvikt kombinerende portugisere, der altid er en stor mundfuld at møde på deres egen bane.

Men netop som Benfica havde fået færten af en kæmpeskalp, slukkede gæsterne drømmen med et af de udebanemål, der kan være gift for moralen.

Benficas målmand, Ederson, verfede et indlæg af vejen, men bolden havnede for fødderne af Vidal, der fra kanten af straffesparksfeltet knastørt hamrede den i et tomt mål.

Målet skabte ro hos Bayern-spillerne, som var klar over, at de kunne tåle at lukke et mål mere ind og alligevel komme i semifinalen.

Og syv minutter efter pausen kom de endnu et stort skridt mod semifinalen. Javi Martínez sprang himmelhøjt på et hjørnespark og headede bolden på tværs, hvor Thomas Müller i vanlig årvågen stil satte foden på bolden til 2-1.

Dermed skulle Benfica lave tre mål mere for at tage avancementet fra gæsterne, og det var naturligvis en alt for stor opgave. Taliscas udligning direkte på frispark 13 minutter før tid fik ingen betydning i det store regnskab.

Bayern München er for femte sæson i træk i semifinalen i Champions League, og træner Josep Guardiola har fortsat mulighed for at slutte sit ophold i klubben med den ultimative triumf.